BBQ Tema Hawai & Campfire.

Dah puas melakukan aktiviti santai disiang hari, malamnya apa kata kita dinner ber’bbq’ bertemakan Hawai. Its a group party actually…Sambil makan sambil kita berhibur. Pengunjung dipelawa untuk membuat aktiviti games seperti bowling kelapa. Setting tema hawai Dancer menghiburkan penonton Antara dancer utama malam nie. Bab makan .. aiyo.. meriah gak.Bab2x daging dan seafood, semua masak […]

Aktiviti di Marina Island Pangkor Resort

Selain dari aktiviti air di Hippo Frenzy Water Park , pihak resort juga menyediakan aktiviti santai untuk dilakukan oleh para pengunjung. Antaranya ialah memberi makan ikan kerapu, melukis batik dan aktiviti membina rakit. Kolam ikan kerapu. Agak terkejut jugak kiteorang yang menengok ikan² tersebut kerana saiznya yang agak besar. Rasanya macam saiz budak darjah 5-6 cam […]

Rockbund

Menatang ape “Rockbund” nie eh? Kataku dalam hati bile tengok iternary yang diedarkan. Bile dah sampai sane baru tahu kat situ sebenarnya port memancing yang mempunyai fasiliti sebanyak 21 two-bed kabin dan restoran. Kedudukan lokasi Rockbund yang terletak di kawasan paling hampir dengan lautan luar. Sape yang nak santai makan malam betul2x tepi gigi air.. […]

Hippo Frenzy Water Park

Dari pemandangan bilik gua, dah boleh nampak sesuatu yang menarik berwarna warni di atas air laut. Benda warna warni yang dimaksudkan. wah.. tasabar rasanya nak main atas pelampung beso tue… tapi percayalah .. walaupun nampak fun…. tapi yang sebenarnya … satu permainan yang agak mencabar. Untuk cross dari tepi pantai ke pelampung beso nie.. semua […]

Marina Island Pangkor Resort & Hotel

Bagi yang pertama kali sampai ke Pulau Marina nie.. untuk mencari resortnya tidaklah sesukar mana….jika terjumpa kawasan yatch di kanan jalan.. setentang dengan kawasan yatch tersebut…itulah Marina Island Pangkor Resort & Hotel Marina Island Pangkor Resort & Hotel dari tepi jalan. Salah satu view resort dari kawasan pantai. Mempunyai 400 bilik yang terbahagi kepada 2 […]

Marina Island Pangkor

Terima kasih kepada Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia kerana menjemput pihak kami untuk review Marina Island Pangkor Resort. Dan tidak lupa diucapkan terima kasih juga kepada pihak resort kerana melayan kami dengan sebaik mungkin. Btw, kepada pembaca luar sana yang tengah membaca artikel ini.. bila menyebut “Marina Island Pangkor Resort” tue .. yang sebenarnya lokasi […]