Travelogue : Taiping

Well, kali nie gua ngan team media pergi ke Taiping Perak untuk Sambutan 135 tahun Muzium Perak. Anybody know where is Muzium Perak is? Haa.. Muzium Perak tue sebenornye kat Taman Tasik Taiping , Taiping aje. Landmark mudah..ialah kalo nampak penjara Taiping.. ha..nak dekat dah tue. Muzium Perak yang dimaksudkan. Aaaii mok.. dah lama bebeno […]

Dining di Royale Chulan

Jinggle bell.. jinggle bell.. jinggle all the way…. Wah.. christmas nak dekat dah… shopping mall di KL dah siap berhias sempena christmas day yang akan datang. Hotel pulak meriah gak buat promosi…termasuklah Hotel Royale Chulan kat Bukit Bintang. Deco untuk demo hari ini Satu benda je nak cakap pasal makanan diorang. SEDAP!! So tahun nie […]

Bangi Wonderland

Hari nie gua nak cerita tentang pakej percutian yang ditawarkan oleh KTM Holidays dengan kerjasama Bangi Wonderland. Wah…best nie.. gua pun tak pernah ke Bangi Wonderland. Biasa nampak viral corong besar je kat dalam pesbook. So, seperti yang dijanjikan.. gua bersama² rakan media pun kumpul kat KL Sentral. Yes.. dah sampai. Banner “Ronda² KTM Komuter” […]

BBQ Tema Hawai & Campfire.

Dah puas melakukan aktiviti santai disiang hari, malamnya apa kata kita dinner ber’bbq’ bertemakan Hawai. Its a group party actually…Sambil makan sambil kita berhibur. Pengunjung dipelawa untuk membuat aktiviti games seperti bowling kelapa. Setting tema hawai Dancer menghiburkan penonton Antara dancer utama malam nie. Bab makan .. aiyo.. meriah gak.Bab2x daging dan seafood, semua masak […]

Aktiviti di Marina Island Pangkor Resort

Selain dari aktiviti air di Hippo Frenzy Water Park , pihak resort juga menyediakan aktiviti santai untuk dilakukan oleh para pengunjung. Antaranya ialah memberi makan ikan kerapu, melukis batik dan aktiviti membina rakit. Kolam ikan kerapu. Agak terkejut jugak kiteorang yang menengok ikan² tersebut kerana saiznya yang agak besar. Rasanya macam saiz budak darjah 5-6 cam […]