Bangi Wonderland

Hari nie gua nak cerita tentang pakej percutian yang ditawarkan oleh KTM Holidays dengan kerjasama Bangi Wonderland. Wah…best nie.. gua pun tak pernah ke Bangi Wonderland. Biasa nampak viral corong besar je kat dalam pesbook. So, seperti yang dijanjikan.. gua bersama² rakan media pun kumpul kat KL Sentral. Yes.. dah sampai. Banner “Ronda² KTM Komuter” […]

BBQ Tema Hawai & Campfire.

Dah puas melakukan aktiviti santai disiang hari, malamnya apa kata kita dinner ber’bbq’ bertemakan Hawai. Its a group party actually…Sambil makan sambil kita berhibur. Pengunjung dipelawa untuk membuat aktiviti games seperti bowling kelapa. Setting tema hawai Dancer menghiburkan penonton Antara dancer utama malam nie. Bab makan .. aiyo.. meriah gak.Bab2x daging dan seafood, semua masak […]

Aktiviti di Marina Island Pangkor Resort

Selain dari aktiviti air di Hippo Frenzy Water Park , pihak resort juga menyediakan aktiviti santai untuk dilakukan oleh para pengunjung. Antaranya ialah memberi makan ikan kerapu, melukis batik dan aktiviti membina rakit. Kolam ikan kerapu. Agak terkejut jugak kiteorang yang menengok ikan² tersebut kerana saiznya yang agak besar. Rasanya macam saiz budak darjah 5-6 cam […]

Rockbund

Menatang ape “Rockbund” nie eh? Kataku dalam hati bile tengok iternary yang diedarkan. Bile dah sampai sane baru tahu kat situ sebenarnya port memancing yang mempunyai fasiliti sebanyak 21 two-bed kabin dan restoran. Kedudukan lokasi Rockbund yang terletak di kawasan paling hampir dengan lautan luar. Sape yang nak santai makan malam betul2x tepi gigi air.. […]