Travelogue – Johor Day 01

Next travelogue adalah ke Johor.  Still wondering … ape yang best sangat kat JB untuk dilawati kali nie? On the day , kiteorang jumpe kat MATIC KL untuk naik bas. Semua orang dah sampei, kiteorang pun gerak ar.. Dalam bas tido.. Bila dah sedar.. eh .. dah sampai tol kat johor. But still lagi blur […]

Ion Delemen Day 02

Chosann…. So, 2nd day nie gua wakeup agak awal. Maybe nak usha cammane ke roper kawasan sekitar di Ion Delemen. So, first open sight still di kawasan depan restoran Kembali. Umangaih.. lagi dasat kabusnya.Nyesal tak bawak baju tebal atau sweater. Lagi kuat kabusnya. Pergi ke Hugho In The Sky, lagi la padu kabusnya. Ape pun […]

Ion Delemen Day 01

Ion Delemen? quite strange name for me. Macam bunyi sains aje ber”ion” “ion” nie. And i can’t figure out.. “ion delemen” nie kepebende? Without seeing text for “ion delemen” .. beberapa kali gak tak lekat dalam ingataran sebelum trip ke Ion Delemen nieh. So, seperti yang dijanjikan borakkita and the geng berjumpa di stesen lrt […]

Travelogue Kedah : Hari 3

Chosan.. Nyenyak gilers le tido malam tadi. Apah ape pun x sedar. Sebelum kiteorang chow… snap2x skit kawasan Gunung Jerai Resort nieh dulu. Bukan senang oo nak datang sinie lagi. So, sebelum kiteorang move on for activity today.. kiteorang sarap dulu kat restoran semalam. Omelette nie.. mana2x standard hotel pun ada… Perut pun dah berisi.. […]

Travelogue Kedah : Hari 2

Hari pun dah cerah. Program kami dimulakan dengan park kereta driver kl-kedah di Wisma Negeri Kedah. Dah park sana, kiteorang gerak menuju ke Gunung Jerai. Nama gunung…macam tinggi je bunyinya. Well, tak jauh dari Wisma Negeri tue, kiteorang drop sebentar di rumah tradisional negeri Kedah iaitu Rumah Seri Banai & Rumah Tok Su.Kedua-dua rumah nie […]

Travelogue Kedah : Hari 1

Kali nie gua meng’travelogue’ ke negeri Kedah. Kedah! Hurm… yang wa tahu, negerinya menghijau dek hamparan sawah padi. I got no idea how trip kali nie. Kali nie gua and the geng tak pi naik bas macam trip sebelum nie. Kiteorang naik kereta bergerak di malam hari. Wa pun tak pasti awat rider nak gerak […]

Kopi/Tea 888

Memang awesome dapat pekena Tea 888.  Dok kat KL, dapat plak simpan stock Tea/ Kopi 888 .. memang pehhh… rasa macam dok kat “utara”. Lain macham feelnya…. Nak plak minum2x time hujan.. pehh… Stock tea 888 kat rumah dulu2x Nak plak travelogue ritu asyik minum teh / kopi 888 kat Pulau Pangkor . Day 01 […]