Travelogue – Terengganu : Day 04

Ah. sungguh indah bangun pagi di kawasan rimba cam nie..Sejuk dan kedengaran bunyi aliran sungai. Panas enjen kereta Starex tajaan  Mahasimfoni.my Car Rental dulu sebelum memulakan perjalanan Dan kiteorang memulakan perjalanan pulang ke Kuala Lumpur. Sebelum keluar dari kawasan Terengganu.. ada few tempat untuk disinggah. Tempat pertama yang kiteorang nak pergi adalah Pantai Penarik Hampir sejam nak […]

Travelogue – Terengganu : Day 03

Dan pagi² kiteorang dah bersiap nak gerak naik ke arah utara Terengganu. Kenderaan Starex tajaan  Mahasimfoni.my Car Rental ready to go. Starex setia bersama kami sepanjang perjalanan. Alang² di Kuala Terengganu, so kiteorang pi cari sarapan dulu sebelum memulakan perjalanan jauh. Dan pilihan port sarapan kiteorang adalah di Kedai Makan Sinah, Kampung Losong Dato’ Amar […]

Travelogue – Terengganu : Day 02

Pagi hari yang menyegarkan. Everything about sea. Sebelum gerak ke agenda seterusnya … pe² sarap dulu di Ombak Kapas Island Beach Resort . Tak leh makan banyak² ..kang terburai isi perut naik boat ke seberang plak. Dah sampai di seberang … so kiteorang move ke utara skit .. iaitu bandar Kuala Terengganu. Tak jauh dah nak […]

Travelogue – Terengganu : Day 01

Tetiba dapat call untuk travelogue Terengganu. Aiyayaya.. last minutenye.Tengok tentatif macam ada benda menarik. Fuiyoo… ada aktiviti mencandat sotong tue. Nie aktiviti golden dream sejak dari dulu nie… bertahun² plan nak pergi aktiviti nie… akhirnya gua dapat pergi jugak dengan zero expenses plak tue. Thanks to BorakKita kerana membuat trip nie. Tasabar rasanya. Dan ada satu […]