Dialog Perdana #TN50

Entah bagaimana gua telah diajak oleh┬áMaznah Zolkifli a.k.a MZ untuk jumpa dia di Dewan Tunku Canselor Universiti Malaya. Memang gua blur abes ar time tue .. gua dapat agak dia kena attend program kat situ kot. Sampai gua kat dewan tue, umangaih ..ramainye orang. Siap ada truck media dan polis. Bila gua kalih ke depan […]

Program Jalan2x Jepun

Hari tue gua berkesempatan meluangkan masa untuk join program Jalan-Jalan Jepun di #OneCity Puchong. First time gak masuk dalam shopping complek nie. So, seperti dijanjikan gua sampai la kat sana. Program dimulakan dengan acara makan2x. Pihak urusetia kat luar, tanya gua nak makan ape? Dalam 3 option yang ada.. gua pilih la base ikan. Barisan […]

Program Kerjaya Yang Menarik

Semalam gua sempat poie ke SHRDC (Selangor Human Resource Development Corporation) di tepi federal highway Shah Alam. Biasa nampak x bangunan nie ?? hihihihi Siapa yang biasa lalu dari KL ke Shah Alam .. pasti akan perasan ada bangunan nie di sebelah tesco Shah Alam. Sesiapa nak poie akan datang, boleh ikut map nie. Generally, […]

Go Green Monday

Tetiba dapat invitation dari somebody beritahu ada event di Mid Valley Mega Mall. Since masa gua free, so gua pun pergi la kesana. Sampai sana.. orang pun dah ramai. Jengah dalam ..ayiohhh lagilah ramai duduk di meja. hahaha. Port event yang dibuat. Siyesly, gua biasa lalu depan kedai nie..tapi takde le plak perasan ada port […]

Innergie’s Product Launch

20 haribulan ritu gua berkesempatan join product launch company innergie di Mustapa Kamal Tower, Damansara Perdana. Sampai sane.. eh..macam kenal je event organizer. Thanks to Bro coz jemput gua ke event kali nie. Ooo sini port event Macam biasa.. pendaftaran dulu..ambik goodies. Masuk dalam ..ramai gak orang. So, event dimulakan dengan speech oleh Ellie Toh. […]

Bersahur Bersama Gelandangan

Selepas gua berbuka puasa di Madrasah Darul Tahfiz Sri Al-Ain┬ápetang semalam. So, pagi esoknya pula gua berkesempatan pergi ke pusat bantuan gelandangan di KL. So, kiteorang tiba jam 3 pagi. Basically on my mind, gua ingatkan tempat memberi bantuan nie hanya open air berbekalkan kemah lipat dan meja lipat. Bila gua sampai..bleh tahan gak portnya. […]

Raya : Shopping Madness in KL

Basically, gua pernah pegi ke Jakel di KL. Tapi itupun long time sebelum raya. Saje je gua nak skodeng apekemende yang menarik kat sana. Maklum la..dari luar besaq gila kedainya. Padahal jugal kain je pun. Bila gua masuk..wahh…nampak mewah gilers. Gua yang lelaki pun rambang mata. Mana taknya, dari tingkat bawah…banyak compartment branding dalam jakel […]