Food Review : Regency Hotel

Hari jumaat ritu gua dapat invitation pergi ke food review di Regency Hotel. Dalam kepala gua..berkerut2x la ..nak ngingatkan kat mane Regency Hotel tersebut. Bila dah google… la…kat depan pasar chow kit ke.. landmark mudah sangat tue. So, dengan tanpa sebarang masalah gua pun sampai la ke sana dengan menonongnya. Dalam erti kata lain ..expect […]

Chow Kit : Sehari Sebelum Puasa 2016

Semalam gua sempat la jugak singgah chow kit sehari sebelum puasa. Gua sampai time2x nak terik jugak la matahari. Orang …masyallah….ramai gilers orangnya. Ntah dari mane ntah diorang datang. Yang lagi heran, orang macam belah2x timur tengah berpurdah pun dah pandai cari barang kat celah2x bangunan chowkit tue. Kiri dan kanan laluan dalam celah kedai […]

Sembang Warung Halal

Sabtu (30 April 2016) ritu gua berkesempatan cover event stage show di Masjid An Nur Pasir Gudang Johor. Since nak dijangkakan jem, kiteorang gerak jam 10 pagi. Event tue start selepas isyak. So, we think we got plenty time bila tiba disana. Tapi kan..tapi kan…jemnye macam lahanat..huaaaa…bayangkan dari kl nak ke pasir gudang…gerak jam 10 […]

Aktiviti Bomba

Ntah cammane…time gua nak pegi sarapan kat area CIMB taman dato harun pada 19 April 2014…gua ternampak xtiviti kemesyarakatan dilakukan oleh pihak Bomba. Wah..ape lagi…gua pun nyinggah le kejap. Maybe awal lagi kot..ramai yang tak turun ke program nie.

Kerana Cinta…Lautan Berapi…Akan Ku Renang Jua..

Hurmm..memang cinta itu buta…Kalo dah ter’zeeetttt’….sedara pun tinggal tinggalkan…tak caye..ce tengok artikel yang gua snap ritu. Gua rasa, dah banyak kali come across cite2x cam nie.Dah banyak kali berlaku pun, masih ada je orang tempatan kite yang gades2x tue…tercinta dan kawin ngan orang luar.Memang jodoh itu ketentuan illahi dik non oii… Yang sebenarnye ape2x yang […]

Selamat Hari Polis !

Gua tulis entry nie because ada kaitan rapat bermula dengan kes kecurian wallet gua dolu2x tue.. [ rujuk sini artikel wallet gua dicuri ] . Rentetan dari kes kecurian tersebut gua telah hadir ke dialog ‘Dialog Cegah Jenayah Bersama ACP Muhammad Azlee’  yang telah diadakan oleh Nurul Izzah sendiri. [ rujuk artikel iklan program tersebut […]