Jaringan Komuniti Usahawan ‘Kembali Fitrah & Keusahawanan Fisabilillah ‘

2 June 2017, ada message wasap masuk dari Personal Assistant Maznah Zolkifli (MZ) memanggil gua tuk join satu program Kembali Fitrah & Keusahawanan Fisabilillah (K2Fi). Ai mokkk…dengor tajuknye very the very islamic. Memandangkan bulan pose nie gua tak banyak turun ke lapangan…hanya perlu pedih mata hadap kerja editing, chantek bebeno le ada orang invite program […]

Raya : Shopping Madness in KL

Basically, gua pernah pegi ke Jakel di KL. Tapi itupun long time sebelum raya. Saje je gua nak skodeng apekemende yang menarik kat sana. Maklum la..dari luar besaq gila kedainya. Padahal jugal kain je pun. Bila gua masuk..wahh…nampak mewah gilers. Gua yang lelaki pun rambang mata. Mana taknya, dari tingkat bawah…banyak compartment branding dalam jakel […]

Tawaran Menarik Dari IJM Land Berhad

Hip hip horrey, yo wassap guys…how are you doin’ Ari nie mood gua agak baik…as blogger gua dijemput untuk hadir ke dua event. Event pertama di Tamarind Springs , Ampang KL. Dan event kedua di Restoran Bason Seksyen 9 Shah Alam. Since timing kedua dua event tue berjarak…so gua ada timing yang tak agak tight. […]

Area Pudu

Ritu gua sempat usha area Pudu KL sane. Ntah gua kona masuk block sana …gua ternampak la Pasar Pudu OooOo ini rupanya Pasar Pudu. Dah bertahun dok kl baru tau mana Pasar Pudu.   Well scenerynya agak hurmm…kurang memberangsangkan…baunya meremang tengkuk disebabkan sampah meriah macam kat belah kiri gambar. Since rasa mengembang tekak nie….langsung x […]

Selfie ??

Actually..gua tak berapa nak heran sangat individu-individu dalam facebook khususnya dok snap gambar sendiri…yang snap gambar sendiri dah tentu ramainye pompuan…. yang gua observe…ramai gak snap di depan cermin sambil snap guna kamera handphone. Maklum lah…teknologi semakin memudahkan untuk me’market’kan diri. Jarang laki nak snap gambar depan kamera handphone. Actually…tetiba gua nak bersuara pasal senario […]