Sunway Lagoon : It’s Wipeout

Seperti yang dijanjikan, maka kiteorang pun pergi ke Sunway Lagoon pada hari sebelum Krismas. Umangaih… terkejut jugak sampai di sana awal pagi sebelum pintu Sunway Lagoon bukak orang dah ramai beratur nak masuk ke dalam.

31558362857_68db9524fe_z
Kena scan gak untuk masuk kedalam. Dengan ticket nie semua bleh masuk tak perlu bayar except Bungy Jump, GForce X dgn Go Kart

Seingat gua ar kan… untuk acara main basah² hurmm.. bila last eh… Rasanya time remaja kot mandi dengan sepupu sepapat. Kalo datang pun dah beso toben pun , main Pirates Revenge dan pembukaan rasmi Nights Filled With Frights!

45584939355_2e8f6f4a65_zTengah nak ingat bila last main natang nieh..

Kiranya dah lama la jugak tak masuk ke tempat yang berair tue….Terima kasih kepada pihak Sunway Lagoon yang sudi ajak gua pergi ke port berair tue…

46446855222_8906b9956a_z
Wah siap ada nyanyian krismas time kiteorang mai.

Btw, no idea tentang fasiliti “It’s Wipeout” tue.. gua imagine ada obestacle mencabar untuk dilalui oleh pengunjung. Bila dah sampai ….umangaih.. nie sejibik macam kat Hippo Frenzy Water Park di Marina Island Pangkor Resort Lumut Perak. Bile dah tengok depan mata.. damn.. gua tak prepare nak bawak stoking. Kenape? Kat entry Hippo Frenzy Water Park tue gua ada mention nak naik obstacle nie nak “selamat” kena pakai stoking.

Tips untuk sesiapa yang naik atas pelampung besor tue…. sila la pakai stoking. Kalo naik tanpa alas kaki seperti stoking.. alamatnya cepat la jatuh. Licin ooo atas tue…

Dan plus.. untuk event sini rupanya ialah pertandingan dengan jemputan yang lain. Bukannya santai² naik atas tue .. happy lompat² macam kat Hippo Frenzy Water Park Pemenang untuk pertandingan ini di hujung akhir bulan Disember 2018 nie adalah GoPro Hero 7 beb… Nak menang mudah aje… Kena siapa paling pantas mengharungi obstacle “It’s Wipeout” nie…

45585084385_95c3409107_zTiap² hari ada je pertandingan nie ikut sela masa yang ada. Pemenang pada hari tersebut akan dikumpulkan untuk challenge dengan pemenang² pada hari lain pada 30 December 2018.

46498282301_5d660eb894_zNampak cam cikonet senang kan dari jauh? hehehe..

32625514628_16232aec5c_z
Are you ready!!

Oh yea.. untuk sesiapa nak bertanding atau main atas obestacle nie kena 15 tahun keatas. Yang nak bermain² try cuba test obstacle tue.. selepas jam 3.30 petang baru bleh open table kepada yang nak bermain².

46498307621_a01870abc6_zSesiapa nak main .. sila letak nama kat board yang disediakan.

45774950984_5d37a862b5_z
Are you ready.. get set go..!!

Memang mencabar sebab .. nak kena accomplish satu round tue .. kena dalam kiraan 1 minit aje… lauk gua dibuatnya.. hahaha.. tapi ape pun memang best… Jom .. menangi gopro 7 jika kesana.

#sunwaylagoon #itswipeout #kualalumpur #kl #malaysia #challenge #kl #mediaavenue #lirikancahaya #encikpink #sunwaylagoonmy #sunwaylagoonthemepark #sunwaylagoonsurfbeach #sunwaylagoonwaterpark #themepark #themeparks #themeparkfun #themeparkphotography #themeparkparade #themeparkreview #themeparksinuk #themeparkenthusiast #themeparkfilmspodcast #themeparkadventure #themeparkride #themeparkpictures #themeparkthursday #themeparkstudio #themeparklover #gopro7 #gopro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s