Summit Hotel USJ

wah.. semakin meriah hotel² kat kl dok buat promo untuk christmas dan new year. Ritu Royale Chulan Bukit Bintang.. kali nie Summit Hotel USJ plak. Jom kite usha ape yang menarik kat situ plak.

Dining area.

Selain dari makan kat sini, lucky draw pun ada…

Untuk makan kali nie .. gua tak rembat nasi atau mee. Datang hotel kan… kalo nak makan nasi baik makan kat rumah aje. 😂😅

Tara.. takde nasi kan.. meratah daging aje la keje aku rini.

Ada je nasi dihidangkan dan mee..hahahha…

Nie la yang chek tunggu nie.. ayam turki. Gile ko tak makan.. masak gaya hotel tue.

Ayam turki panggang dia.. pehh… sedap thork. Nak plak ada 3 jenis kuah untuk dicurah atas ayam turki tue.

Curahan sos untuk ayam turki. Yang tengah tue sos rosemary .. dan kanan tue sos black paper .. dan yang kiri tue tak hengat 😂😅

 

Untuk sesiapa yang ambik nasi, ayam kari dan bersos sedia untuk dicedok. Siap ada sambal lagi..

Cedok Butter Oats Prawn & Rendang Daging dalam nasi pun ok gak nieh.. peh.. dier punye rendang.. sedap beb.

Stesen air .. ada air anggur , air oren, ayaq kopi dan teh tarik.

Eh.. ada kekacang ar.. sambil borak sambil ngap masuk mulut.

Meat ball baked dan fish finger pun ado.

Buat yang bosan nak pekena nasi , bleh aje hirup mee sup.aumm

Kalo nak lagi light, sandwich dan bread butter pudding pun ado. Yang putih tue bukan mushroom sup tau.. tue vanilla sos tuk dituang atas bread butter pudding tue.

Nak ajet salad dressing ghetew pun ada.. cedok aje le mana yang berkenan dihati.

Nak topup jeruk dan dressing pun comey gak tue.

46118335512_8bd077d164_zStandard hotel musti mau buah kan?

Pemanis mulut, ada ABC buat sendiri dan aiskrim kat tepi stesen ABC tueh.

Dan… yang paling gua nak tengok sempena christmas nie.. hidangan kek dan sweet diorang.. berwarna warni dan meriah u olls. Ada dalam 2-3 trip jugak la berulang ke station kek ..semua benda nak rasa.

Meriah kan?

Itu sahaja ulasan gua untuk makan² buffet christmast di Summit Hotel USJ. So, sesiapa yang stay area subang.. dan sokmo keluar masuk shopping kompleks Summit Subang.. leh ar singgah sini.. 👍🏽😘👏

#summithotelusj #summithotel #hotel #subangjaya #usj #food #foodporn #encikpink #lirikancahaya #mediaavenue #malaysia #foodie #foodstagram #foodgasm #foodblogger #foodpics #foodlover #foodpic #foodies #foods #foodblog #foodgram #foodart #foodlovers #fooddiary #foodshare #foodlove #christmastbuffet #christmastfood #christmast

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s