Food Review : Kemensah BBQ Lamb

Kali nie gua dijemput untuk food review kat Kemensah BBQ Lamb. Wow.. tak sabar nak pegi. Maklum la.. sebelum nie pernah nampak aje gambar² tempat nie tular di facebook. Nie yang makan dalam sungai tue kan?

 

So.. seperti yang dijanjikan, gua pun sampai la ke tempat yang dimaksudkan. Wow.. tak sangka tempatnya tak jauh dari Zoo Negara. Pernah gak masuk kemensah nie beberapa kali untuk mandi manda kat dalam sana. Rupanya port nie kat belah² depan aje…

Bahagian hadapan entrance nak masuk

Wa… bestnye ada sungai mengalir.

Pandang belah kanan

Dari bridge ke luar port.


Pe² roger nombor yang tertera untuk booking ke.

Antara customer yang dah booking berminggu² yang lepas.

Untuk booking nie.. mengikut pengurusan diorang.. rata² ramai yang dah booking berminggu² lamanya. Nak walk in pun boleh… tapi kalo ramai ..alamatnya kena menunggu table clear ar..

Masuk dalam lagi.. huaa.. comey ar port nie.

 

Waa.. best nie.. celup² kaki kat dalam sungai yang sejuk

Pemandangan dari gazebo atas.

Bebudak suka ar nie.. ngelejat nak mandi kalo nampak nieh.

Sambil makan, bebudak bleh riang mandi kolam kat atas.

Air dipam dari air sungai.Sejuk wehh..

Bab makan memang mantop beb.. Samada nak makan kat bawah gazebo / pondok yang disediakan atau makan dalam sungai. Kalo dah sampai situ mesti ar nak makan dalam sungai kan? baru ar rare…

Ape pun memang terbaik ar beb… makan sedap.. suasana damai.. air sejuk sungai mengalir….. pehh… happy tummy and mind.

Para pengunjung menikmati hidang yang disediakan.

Bab makanan… para pengunjung lepak je kat kerusi sambil makan dihantar oleh staff sana. Bab minuman.. kalo nak refill, pengunjung kena menapak sikit nak ambil air yang disediakan kat tepi tebing.

Woi.. sejuk tu woi.. crystal clear tue..

Senarai menu dan harganya.

Nak makan secara set macam kiteorang makan pun boleh.

Nyum.. lapar oii…..ada plak asap grill…

Minuman standet yang boleh refill. Air teh o ais lemon.

Dan makanan kiteorang pun sampai.

Ada 3 jenis daging dihidangkan iaitu daging itik, ayam, lembu

Sup dihidang panas dan nasi. Aumm..

Dah bosan dengan daging, seafood pun ada.. fuiyoo.. udang tue…

Bagi penggemar vegetarian, option untuk vegetarian pun ada.. aumm..

Maka ramai² ar makan kat situ.. nak makan family ramai² pun comey boh.

Memang santai ar makan kat situ.. semua sedap…. puas pun puas. Dah puas makan.. lepak² bleh refill air berkali kali. Ape pun terima kasih kepada Achik yang sudi ngajak lepak kat port nie. Dan kepada owner tempat nie coz ramah plak tue sembang² santai sambil mengopi kat gazebo atas.

#food #bbq #lamb #kemensah #kl #kualalumpur #malaysia #encikpink #mediaavenue #lirikancahaya #foodblogger #foodbloggermalaysia #foodgasm #yum #eat #foodpic #foodpics #lunch #foodlover #barbecue #grill #grilling #meat #beef #meatporn #bbqporn #bbqlife #barbeque #biggreenegg #grillporn

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s