Dining di Royale Chulan

Jinggle bell.. jinggle bell.. jinggle all the way….

Wah.. christmas nak dekat dah… shopping mall di KL dah siap berhias sempena christmas day yang akan datang. Hotel pulak meriah gak buat promosi…termasuklah Hotel Royale Chulan kat Bukit Bintang.

Deco untuk demo hari ini

Satu benda je nak cakap pasal makanan diorang. SEDAP!!

So tahun nie diorang macam biasa akan menyediakan pelbagai masakan untuk pelanggan diorang. Sambil makan …yang datang akan disajikan dengan halwa telinga Christmas Carol. Tidak hanya menyajikan set dinner untuk christmas eve dan tahun baru.. pihak hotel juga menyediakan menu tea sempena perayaan christmas dan tahun baru.

Untuk buffet dinner perayaan christmas dan tahun baru pula , harga berpatutan yang ditawarkan untuk para pelanggan ialah RM 128 untuk dewasa. Dan rm 70 untuk kanak² dan warga emas.

Menurut chef hotel ini, sebanyak 20 ekor ayam turki disediakan berbanding 12 ekor pada tahun sebelumnya. Dan hidangan yang dibuat pada hari ini, hanyalah 20% dari hidangan sepatutnya yang dihidangkan pada 24 December 2018.

Chef yang sediakan menu² yang ada.

Nak cakap banyak pun tak juga… jom kita tengok antara makanan yang dihidangkan.

Tak sah kalo takde kambing bakar.

Nie lawannya kambing bakar tadi.

Inilah ayam turki panggang.. sedap oi. Cicah plak dengan sos anggur madu tue…lain macham.

Heavy duty meal

cam sedap je.. kan?

Peh.. nie baby octopus nie kat shushi king aje ada.. kali ni kaut aje atas pinggan

Antara makanan topup yang dihidangkan.

Bab dessert… peh.. meriah atas meja …tapi hanya sepinggan dibawah aje dapat gua makan.

Pling!!

Coklat dier terasa tebal der.

Nie sedap.. aumm..

Antara makanan kegemaran gua.. jeli.

Yang berbuah buah cam nie… gua suka!!

Nak makan semua benda atas meja pun tak larat inikan pula nak taip satu² komen ..adoyai.. korang layan je lah gambar dibawah.

 

Nak makan italian style .. tunjuk² aje kat sini.

Nak diet? Roti kan ada.

Standard hotel mesti ada buah maa

Kesimpulannya.. kalo setakat 2 % hidangan yang disediakan pun gua tak mampu nak makan merasa semua….inikan pula lagi 80% .. pengsan nak makan…meriah giler kot…

Ape2x hal..hubungi Delia Zamir di delia@royalechulan-bukitbintang.com atau 016-2167480 …. astalavista beybeh….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s