Hippo Frenzy Water Park

Dari pemandangan bilik gua, dah boleh nampak sesuatu yang menarik berwarna warni di atas air laut.

45195029444_812d5ee94f_zBenda warna warni yang dimaksudkan.

wah.. tasabar rasanya nak main atas pelampung beso tue… tapi percayalah .. walaupun nampak fun…. tapi yang sebenarnya … satu permainan yang agak mencabar.

Untuk cross dari tepi pantai ke pelampung beso nie.. semua orang kena cross pakai tali yang tersedia dari tepi pantai ke pelampung. Ala² commando ghettew…

Tips untuk sesiapa yang naik atas pelampung besor tue…. sila la pakai stoking. Kalo naik tanpa alas kaki seperti stoking.. alamatnya cepat la jatuh. Licin ooo atas tue…

45195129094_b71639a33e_z

Nak ke satu point, udah kena merangkak atas pelampung kerana licin.

Bagi yang sesiapa yang nak naik tue..baju pelampung wajib pakai . Tiada kompromi. Ape² pun memang fun gak naik atas nie… Nak plak kalo naik ramai² bersama rakan².

Bagi yang takut air, don’t worry.. abam² guard memang watching pelbagai tempat. Dan don’t worry kalo dalam kepala kata kalo naik nie.. akan teroleng² sebab ada ombak. Percayelah.. kawasan cam nie .. tenang tak berombak. Kalo ada pe² masalah .. laung je panggil diorang.

Buat masa nie… pihak resort membuka sesiapa yang berhajat nak main Hippo Frenzy Water Park nie…dengan harga RM 20 sekepala sahaja. Murah tue beb.. sunway lagoon dan Bangi Waterpark pun tak semurah jauh cam nie…

Kalo inginkan sesuatu yang lain pihak resort juga menyediakan kayak, canoe ,YoYo boats and Duck paddle. Nak berkelah pun boleh di tepi pantai sambil melihat kegirangan sahabat handai dan saudara main dari jauh di tepi pantai. Jom le kome .. terjun tiruk kat ippo Frenzy Water Park nie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s