Movie Review : Kungfu League

This is my 2nd time datang ke GSC Pavillion untuk review filem Kungfu League. Based on tajuknya, nampak cam fighting movie. Oh yes.. i like lawan² kungfu nieh. Dah terbanyang dah Wong Fey Hong style. Sape yang suka berhibur, nak santai² bergelak ketawa boleh layan cerita nie. Nak² plak kepada yang kapel² kat luar sana.

Yang menariknya cerita Kungu League nie… watak seperti Bruce Lee, pelakonnya hampir sama dengan Bruce Lee asal. Pandai plak produksi diorang memilih pelakon. Antara lawak yang dihighlightkan kena pulak memang kelakar abes. Oh yea… cerita nie takde la serius fighting.. memang keseluruhan cerita nie .. asyik lawak aje. Bab graphic CGI .. pun padu gak. Kalo diawal cerita bleh nampak kertas artwork berterbangan, bleh nampak tiada cacat celanya. Plot ceritanya pun mudah aja.Para penonton tak perlu pening kepala nak guess sana , guess sini.

31799395088_780f2cb73e_z

Jom Wachaa !!.. jom ramei² tonton movie Kungfu League.

30731114657_9fdc2c6821_zSoalan kenape baju putih kat dalam poster tue buat gaya “love” tue terjawap bila menonton cerita nie. hihihi.

 

#kungfuleague #kungfu #kungfumovie #film #filem #malaysia #pavillion #kualalumpur #kl #malaysia #TGVCinemas #TGV #KungFuLeague #WongFeiHung #IpMan #ChenZhen #HuoYuanJia #KungFuLeagueMY #movienight #premierscreening #GSC #goldenscreencinema #InstaPamous #novembermovies #MovieTime #brucelee #mma #wongfeihung #martialarts #wingchun #ipman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s