Movie Review : Hunter Killers

Kali nie gua nak mengomen pasal cerita “Hunter Killers” . Basically, gua no idea kisah nie cerita pasal apa. Since member gua ajak, so gua pergi aje lah nonton cerita nie. Gua agak cerita nie pasal pembunuh yang nak bunuh orang je kerjanya. Port nak tengok cite nie kat pawagam Pavillion. Ramai siot orang yang datang.

Tengok teaser kat luar.. pehh.. macam best je.

Bila tengok cite nie dalam wayang…. pehh.. padu beb. Rasanya jarang pembikin filem nak buat cerita based on kapal selam. Gua dah tengok cerita “The Hunt for Red October” yang dilakonkan oleh Sean Connery dan “Crimson Tide” yang dilakonkan oleh Denzel Washington. Semuanya tentang accuracy and decision making yang perlu dibuat oleh kapten submarine. Once decision salah…. kaboomm.. whole submarine terkubur dalam dasar laut.

Gua agak kagum dengan genre cam nie coz.. cammane penulis skrip tue boleh buat naskah skrip cam nie. Seolah² penulis skrip nie hidupnya memang dah biasa dengan nature dalam submarine. Kalo tak , cammane visual seperti tropedo tue boleh follow macam peperangan kapal terbang.. dengan istilah dan angka2x untuk anak kapal mengejar musuh.

Memang satu kepuasan menonton cerita nie sebab ianya RARE. Buat yang dah mual dengan kisah cinta cintu, papa mama dan dato tan sri.. memang cerita ini perlu ada dalam list movie korang. Nak cerita panjang pun tak guna.. kang spoil plak cerita nie kalo beritahu awal². Ape² pun jangan tergelak untuk diawal cerita kalo terlihat nama kapal selam russia tue…

#hunterkiller #hunterkillermalaysia #oneworldalliancefilm #encikpink #mediaavenue #lirikancahaya #hollywood #hollywoodstudios #film #filem #malaysia #pavillion #bukitbintang

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s