Day 03 – Tourism Malaysia Media Challenge 2.0

Oh.. hari nie last day program kiteorang. So.. kemane kita hari nie? Next stop is The Orchard Wellness & Health Resort di  Alor Gajah . Huh? Sepanjang gua 7 tahun kerja di state Melaka.. tak pernah dengau pun kat Alor Gajah ada nama The Orchard Wellness & Health Resort.

42801676165_a8de66b4a4_bSesiapa dari KL…kalo dah sampai Tol Simpang Ampat Alor Gajah.. dah tak jauh pun nak ke The Orchard Wellness & Health Resort. Tak sampai pun 15 minit.

43706588301_8d2472d980_bTurun je bas.. kiteorang terus pergi ke bilik taklimat.

43706641291_57d63391a6_bTempat apo nie.. macam port stress release aje..

Eh.. ada sangkar burung ar situe…twit..twit…

41898059430_aca73b48f6_bDalam bilik taklimat.

43659488712_d27ebd451f_bResident manager tempat nie kasi taklimat

Actually….tempat nie port santai² ar kepada pelanggan diorang… nak stay sini bleh..nak massage bleh… nak rilek² pun boleh…Setelah diberi taklimat kiteorang move melihat fasiliti kat sinie.

Wah.. ada mini pawagam, port karaoke.. dan mesin urut

Dibawa ke tingkat atas.. uish… dah macam hotel mewahnye.

Giler babeng ar port nie…. diorang punye bilik .. khelas thorkk!

Suite pertama

This slideshow requires JavaScript.

Nie lagi mewah siot.

Fuiyoo…

Lagi fuiyoo.. ada port mandi jacuzzi tue…

Nak solat, nak massage..dan nak “berendam” garam batu pun ada

43706967701_67bf07ef93_bBerjalan di luar bangunan.

Dah settle belah bangunan utama, kiteorang dibawa ke port penginapan yang lain skit..

28816855647_dbb37988ae_bWoah.. siap ada library kat tempat nie.. bagusnye….

43707011281_3c8edeef5d_b29836348008_2ccb6656c7_bPort penginapan green surrounded area.. woa.. bestnye….menghijau je.. rasa fresh.

Hua.. rumah style cam nie lagi padu beb.. setiap unit ada small swimming poolnye tersendiri.

41898526100_746923bb4b_bAntara landskap yang menarik.. nak makan buah..bleh lepak port sinie.

43659907392_f3cc4ff399_bBuah ape nie eh?

42803689155_119fbc23f0_bChantek plak time kiteorang pergi..time musim durian, rambutan dan manggis…. merah menyala je rambutan kat sinie.. apo laie.. bedal la rambutan tue.

Dan kiteorang move ke port penginapan paling ujung sekali…

Wah…. nie kalo sewa ramai² nie best nie.. siap ada swimming pool laie.

Dah round2x kat port penginapan paling ujung.. kiteorang patah balik menuju ke main building untuk upacara makan durian… so kiteorang dibawa ke port swimming pool sebelah library yang kiteorang lalu tadi.

28817133217_941b45da5f_bSwimming pool sebelah library

Jom ramai² melantak durian.. sape yang tak makan durian tue rugi oOoO….

Telan durian pun dah settle.. so kiteorang pun pergi ke acara yang seterusnya lagi..iaitu melantak nasi tengahari plak. Peh..tadi dah makan rambutan..lepas tue durian…lepas tue makan tengahari sekali lagi.. senak wehhh….

Lepas makan.. kiteorang pun kembali ke bilik taklimat untuk program penutup dan penyampaian hadiah

Orang kuat Jabatan Muzium dan Tourism Malaysia memberikan sepatah akhir kata.

Sebagai tanda penghargaaan juga, para peserta yang ramei² follow nie diberi sijil penyertaan dan hamper.

29836741038_2223337870_bSebelum chow …moh kite bergambar ramei²

Ape² pun terima kasih diucapkan kepada pihak Tourism Malaysia dan Jabatan Muzium Malaysia kerana menganjurkan program sebegini rupa. Jika ada rezeki..jangan lupe le yea trip ke belah utara pulak lepas nie..hihihi..

Kepada semua tuan rumah seperti Encore Melaka dan The Orchard Wellness & Health Resort .. setinggi penghargaan coz sudi menerima tetamu macam kiteorang siap hidang durian berkoyan koyan… puas makannye tueh.

Kepada rakan² media, sorry jika ada tersalah bahasa dan gurau terlebih suda…

Well.. kemana encikpink selepas nie? Jom saksikan gua bertravelogue di Perlis Indera Kayangan pada 10 -14 Ogos 2018. Ikuti instagram gua di https://www.instagram.com/encikpinklicious/ untuk maklumat² terkini. Stay pink yo!

 

#tourismmalaysia #malaysiatrulyasia #harimuziumantarabangsa #muziumkitatamadunkita
#encikpink #mediaavenue #lirikancahaya
#melaka #negerisembilan
#history #tourism
#malaysia #travelmalaysia #travelling #wanderlust #exploring #natgeoyourshot #natgeo #natgeotravel #travelgeek #potd #traveldiaries #travelgram #citylife #citylights #instadaily #vibes #nightlights #iamfineart #mypathtotravel

Advertisements

2 thoughts on “Day 03 – Tourism Malaysia Media Challenge 2.0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s