Iftar Pakej Fi Sofina Cruise Tasik Putrajaya 2018

Kali ni gua dapat invitation tuk food review berbuka puasa di atas cruise kat tasik Putrajaya. Naik atas cruise , santai2x round² sekitar tasik putarajaya. So , seperti yang dijanjikan.. petang tue gua pergi la naik cruise tue. Tapi kan.. menggelabah gak coz blur² ayam nak naik cruise nie kat mana. Main agak² .. agaknye kat masjid putrajaya yang warna merah tue kot. Tapi still tak dapat nak agak based nak naik cruise tue kat mana. Rupa²nya port diorang kat bawah jambatan tepi foodcourt rupanya.

39961784550_982fcb61fe_bPort nak naik cruise yang dikatakan bawah jambatan. Landmark mudah iaitu Masjid Putra yang warna merah.

40870679975_3021b9e341_bCruise telah sedia menanti. wah… ada open dock ar kat atas.

41769967041_b6a64da19b_bKetibaan kami disambut dari CEO Marina Putrajaya Sdn Bhd. Eh… boss rupanya. Sempoi orangnya.

41769966851_ba9b27e7a7_b

26901590157_635b36af1c_bInternal river cruise.

Antara makanan berbuka puasa yang disediakan. Untuk hal makanan , tiap2x tahun pasti akan ada kelainan dari aspek pemilihan juadah dan konsep makanan.

41728678582_4c3b2beb5c_bIngatkan driver kat atas cruise. Tapi kat sisi cruise rupanya.

41769966001_22df95e532_bPemandangan dari dalam cruise

41769965281_ef1c385a20_bTangga nak ke open dock

26901589647_bd24651a64_bOpen dock. Lepak2x santai tengok pemandangan sekitar tasik putrajaya.

Pemandangan sekitar tasik Putrajaya.

Sambil cruise tue belayar selama sejam 30 minit.. bleh ar selfie2x berlatarbelakangkan pemandangan sekitar tasik. Best kan?

Ape² pun memang menarik ar pengalaman menaiki cruise nie. Nak lepak makan santai kat bawah pun ok.. Nak minum2x kat port dock atas cruise pun ok. Slow2x cruise tue belajar , sambil makan ..sambil menikmati pemandangan kat luar. Best oo

Untuk bulan puasa, biasanya muslimin dan muslimat akan solat dan makan kat based dulu. Lepas makan , baru naik cruise untuk round² kawasan sekitar. Bab harga, agak berpatutan iaitu RM 120 untuk dewasa dan untuk kanak² dan warga emas  pula.. harganya ialah RM 75. Harga² yang ditawarkan tue actually, lebih rendah dari tahun2x sebelumnya. Lagi rendah, lagi ramai la yang berlepuang naik kat cruise nieh. Harga kat atas tue adalah harga promosi yang membuat booking sehingga 16 Mei 2018 sahaja. Lepas tarikh 16 Mei 2018, harganya kembali ke harga normal iaitu RM 145 bagi dewasa dan RM 77 bagi kanak² dan warga emas.

41729224392_8b904e181d_b

Nak best lagi, setiap pelanggan akan dapat sampul duit raya ekslusif dari Marina Putrajaya Sdn Bhd dan kuih raya sebelum pulang. Selain tue gak , pihak Marina Putrajaya Sdn Bhd menawarkan lucky draw berupa pakej Love Boat bernilai RM 350 kepada 5 orang pelanggan yang beli pakej Iftar Fi Sofina nieh. Bulan ramadhan nie bulan dimana ramai orang membuat kebajikan. Para pengunjung tidak hanya makan sampai kenyang sambil belayar atas cruise, tetapi berpeluang menderma dimana RM 1 akan disumbangkan ke rumah² kebajikan yang terpilih.

Pihak Marina Putrajaya Sdn Bhd tidak hanya menawarkan pakej Iftar Fi Sofina nie, meraka jugak mengawakan pakej seminar / mesyuarat dan berbuka puasa samada di CTP , Marina Putrajaya (MP) atau Bora Ombak Marina Putrajaya dengan harga amat berbaloi iaitu bermula dengan Rm 100 seorang.

Dari tadi dok mention Marina Putrajaya Sdn Bhd .. sebenarnya siapa “diorang” nieh. Marina Putrajaya Sdn Bhd actually adalah subsidary Putrajaya Leisure & Services Sdn Bhd (PULSE) dan Perbadanan Putrajaya yang menguruskan produk pelancongan dan rekreasi terbaik di Putrajaya iaitu CTP , MP , Kompleks Sukan Air Putrajaya , Pusat Rekreasi Air Putrajaya dan Skyride Festival Park Putrajaya.

CTP menawarkan pakej² menari menaiki cruise dan perahu seperti Dining Cruise, Sight Seeing Cruise , Boat Charter , Love Boat, Pakej perkahwinan , pertunangan , sambutan birthday , mesyuarat dan pelbagai lagi. Selain dari boat cruise, Marina Putrajaya Sdn Bhd juga menyediakan perahu tradisional iaitu Perahu Dondang Sayang dan Lepa-Lepa seperti Picnic Boat.

MP plak menyediakan pelbagai fasiliti seperti kolam renang berbumbung, gimnasium , sauna & steam bath, gelanggang skuash, karaoke dan snooker dan pool. Terdapat juga pakej² sewaan dewan dan laman yang jadi tarikan terutama majlis perkahwinan , penganjuran acara dan seminar / mesyuarat.

Kompleks Sukan Air Putrajaya (KOSA) plak menawarkan fasiliti kolam renang bersaiz olimpik. Selain itu gak , lokasi ini sering jadi tumpuan bagi penganjuran acara sukan rekreasi air yang bertaraf kebangsaan dan antarabangsa.

Bagi yang ingin buat aktiviti rekrasi air dan darat, Pusat Rekreasi Air Putrajaya (PRAP) menawarkan aktiviti seperti memancing , berbasikal , menaiki bot pedal , berkanu dan juga menjalankan aktiviti teambuilding.

Untuk Skyride Festival Park Putrajaya plak , diorang menawarkan keindahan Putrajaya dari ketinggian 150 meter di udara, yang mana orang ramai boleh nikmati pengalaman mempersonakan dengan menaiki belon udara yang tertambat.

Untuk maklumat lanjut atau buat tempahan bagi pakej bufet Iftar Fi Sofina , pakej seminar atau mesyuarat boleh hubungi bahagian Jualan di talian 03-8888 3359 . Kalo segan nak call, bleh je email kat diorang di sales@cruisetasikputrajaya.com

41770702661_824d62a734_bOoO ini rupanya Picnic Boat. Macam best je.

26902263077_52b0cb5f8a_bLepa² boat.. wah.. macam yang kat Venice tue

41770701011_ffaa072445_bDondang sayang pun ada.

Perkhidmatan yang lain.

 

#putrajaya  #bangi  #cyberjaya  #kajang  #selangor  #shahalam  #puchong  #nilai  #cheras  #sepang  #bangisentral  #ramadhan  #sunnah  #iftar  #sahur  #ramazan  #cruise  #cruiseship  #cruising  #royalcaribbean #cruiselife #carnivalcruise #foodgasm #yum #eat #foodpic #foodpics #mediaavenue #lirikancahaya #encikpink

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s