Kalau lapar boleh order makanan jepun

Moshi ! Moshi! hait..arigato ghoazaimaz. watashiwa ondeska..

ha… nampak tak.. selepas gua makan makanan jepun terus boleh cakap jepun tau…hahaha…  OK .. setelah sekian lama gua tak update blog sejak citrawarna ritu, hari nie gua up ar satu entry pasal experience gua mengkokak makanan jepun semalam. Since gua pun pernah kerja shushi king time gua belia remaja dulu2x, so gua takde la rasa kekok ngan makanan jepun nieh. Kiranya tekak gua boleh ar adapt makanan jepun.

So, gua pun pergi merasai makanan jepun yang dimaksudkan di  Crystal Crown Hotel , PJ. Kat mana? ala.. kat sebelah Finas PJ je portnya. Oh yea… review makanan jepun ni purposely dibuat untuk penghantaran makanan jepun ke merata tempat. Ala.. yang macam McDonald atau K Ep C buat tue. So, makanan yang dihidangkan purposely makanan yang siap dipaketkan untuk penghantaran kepada pelanggan.  Tapi bila gua pikir-pikirkan, ada bagusnya penghantaran makanan jepun nieh. Kalo tak asyik burger atau ayam je. So, sekali sekala bleh ar oder makanan jepun terus ke pintu rumah gua.

Menurut kata bos BentoDon iaitu company yang membuat penghantaran makanan jepun ini, untuk tujuan penghantaran ianya mestilah dibuat pesanan 1 hari sebelum hari yang diperlukan untuk makan makanan jepun ini.  Perkhidmatan ini bukanlah seperti penghantaran fast food yang lain yang boleh dioder lagi 10 minit rasa lapar barulah terkial2x nak order. So, sesiapa nak buat jamuan ke.. pot luck ke.. sila la order sehari awal. Dan mengikut kata bosnya lagi pesanan minima adalah 3 pack. Untuk 1 pack makanan harga yang ditawarkan tidak kurang dari RM 20 .

nampak yummy kan makanan diatas. yang gua rasa paling shedap adalah macam kat bawah. Biasa ar ..lidah melayu. Ada rasa kuah kari skit. Aummm..

yang kedua best adalah daging itik seperti yang macam gambar dibawah. Daging itik pun diorang buat makanan eh. tapi siyes.. sedap gak.

Dan yang ke-3 best adalah udang.

Letak udang tempura i guess.

Oh yea.. above the top. Halal ke makanan nie? Yezza.. so jawapannya halal .. since chef on the missionnye adalah orang tepeng yeop! Maunye teman tak bangga, orang perak tue yang kepala masakan jepun nieh. Patut la makanan jepun ni sedap… chefnye udoh 18 tahun berkecimpung dalam bidang makanan jepun nie. Variety plak tueh.

IMG_20171221_135734.jpgChef bersama owner BentoDon menerangkan business dan makanan jepun diorang.

Chef sebelah kiri orang tepeng, sebelah kanan orang kuale.. hahaha

So, sape2x yang gembar kokak makanan jepun ape laie, lawati website diorang di http://bentodon.com/index.html

#drlife #bentodon #bentodonreview #encikpink #mediavenue #lirikancahaya #blogger #blogging #instagram #insta #love #foodporn #eat

Advertisements

2 thoughts on “Kalau lapar boleh order makanan jepun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s