Dialog Perdana #TN50

Entah bagaimana gua telah diajak oleh Maznah Zolkifli a.k.a MZ untuk jumpa dia di Dewan Tunku Canselor Universiti Malaya. Memang gua blur abes ar time tue .. gua dapat agak dia kena attend program kat situ kot.

Sampai gua kat dewan tue, umangaih ..ramainye orang. Siap ada truck media dan polis. Bila gua kalih ke depan dewan.. OoOo.. ada event Perdana Menteri rupanya. Patot ar meriah semacham u olls.

So, gua pun jumpa la ngan MZ kat port makan depan hall. Umangaih..ramainye orang keliling dia dok semeja ngan dia. Gua agak nie mesti rakan2x business partner dier nie. Bila gua duduk… penyudahnye baru gua perasan yang sebenarnya “team” MZ nie 3 orang je. hek elehh… hahahaha..

Lepas gua discuss skit ngan MZ nie .. baru gua paham yang dia nak ajak gua join sekali event dalam hall tue. Ramai gilers orang kat situ.. yang gua perasan si Alif Satar pun ada. Gua budget nak tegur mamat tue.. tapi tak jadi since time tue.. ada few gak ntah sesape approach dia.. maklum la retis…. Gua saje nak bakor line Alif Satar .. coz gua pernah koje dalam set shooting filem Usin UFO dengan Alif Satar kat kuantan sblm nie.

Time tue event pun nak start dah.. tapi gua tak solat maghrib lagi.. Gua agak MZ nak poie ambik pass .. dia soh gua tunggu kejap… nak ambik pass le tuew kot. Dia blah je ke meja pendaftaran.. gua pegi solat .. gua agak for sure lama nak Q masuk dewan. Time dok tercari2x surau.. MZ call gua…dia tanya gua kat mane. Gua cakap ar gua nak pi maghrib.

Gua agak lepas gi solat leh ar jumpa dia atau dia bleh hulurkan pass ke. Lepas gua abes je.. gua call dia.. rupa2xnya pass dah abess.. full house. Dengan muka agak sedey pedey pilu sembilu.. gua pun dok pet pat pet pot gan PA MZ kat luar dewan

anyway, thanks to MZ sekali laie coz dia push content event for the next day.

 

Bersama Khairy Jamaluddin

Khairy Jamaluddin on action

Bersama Hishammuddin Hussein : ada la yang kelakau tue…

Bersama barisan Alumni Kelab Umno Luar Negara

Timbalan Perdana Menteri pun ada…

apo2x hal..bleh poie ke laman website tue. www.mytn50.com

Bukti kata-kata daripada Perdana Menteri tentang penglibatan orang muda dan belia.

MZ jugak sompek memberikan pandangan pada malam tu iaitu :

Selepas Wawasan 2020, kerajaan kini dalam proses untuk membentuk perancangan bagi Tranformasi Nasional 2050. Pembentukkan strategik TN50 menggunakan teknik ‘Bottom Up’ dan bukannya ‘Top Down’.

Dialog pada malam ini merupakan langkah pertama kerajaan untuk mendapatkan suara-suara belia dan anak muda Malaysia berkaitan hasrat dan aspirasi anak muda untuk 2050. Selepas ini akan ada pelbagai lagi inisiatif dan usaha untuk membentuk perancangan TN50.

Secara mudahnya, KITA anak muda Malaysia mempunyai HAK untuk membentuk negara kita. KITA anak muda Malaysia mempunyai HAK untuk membentuk masa depan kita. KITA anak muda Malaysia pemilik negara kita.

Ayuh anak muda ! Sampaikan Aspirasi anda. Bantu untuk bentuk negara kita !

Maznah Zolkifli
Alumni Kelab Umno Luar Negara VPII

#tn50 #maznahzolkifli #mz #malaysia #perdanamenteri #NajibTunRazak #PM #encikpink

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s