Food Review : Regency Hotel

Hari jumaat ritu gua dapat invitation pergi ke food review di Regency Hotel. Dalam kepala gua..berkerut2x la ..nak ngingatkan kat mane Regency Hotel tersebut. Bila dah google… la…kat depan pasar chow kit ke.. landmark mudah sangat tue.

So, dengan tanpa sebarang masalah gua pun sampai la ke sana dengan menonongnya. Dalam erti kata lain ..expect macam biasa je le eventnya. Bila gua sampai, mak oii…ramainya manusia.ingatkan sikit2x alang. Dengan dari medianya, dengan dari customer yang stay kat hotelnya lagi.

img_1983Seb baek ada papan tanda. takde  le lost sangat.

Btw, thanks to Hasif Hamsyari dan hakak dari Gaya Travel Magazine yang sudi kasi green light atas jemputan ke food review ini.

img_1963Antara yang datang. Siap ada abang videoman cover event.

So, tanpa membuang masa, gua pun snap2x la apa yang patot. Dan seperti biasa, gua carik la lauk pauk atau makanan yang agak shodap dan rare la gamaknya.

img_1964Nak kata rare takde la kot. Nie antara lauk wajib orang kawin nie..

img_1965Ok yang nie agak rare. Ayam perchik kot. Glupp terlior.

img_1966Hua..ikan nie tak sompek gua nak rasa. Selepas sesi berbuka puasa, gua poie kat try ikan nie…dah takde…

img_1967Daging nie sedap….rasa macam rendang tok.

img_1968Nie rasa macam ayam masak merah lauk kenduri kawin.

img_1970Rendang sekuali besor siap terhidang. Bila gua nak ambik rendang nie..aik…dah tinggal sisa..

img_1975Kambing panggang nie…kalo kat memana event..memang jadi rebutan para hadirin. Tak caye? tengok gambar bawah.

img_1976Ha..kan dah cakap. Beratur orang nak ambik kambing panggang.

img_1969Bab manisan dan kuih2x tempatan..ambik ko…seperahu diorang hidangkan.

img_1971Ketupat lemang nie nampak je menimbun time gua snap …tapi bile dah berbuka…umangaih…licinnn..

img_1972Segala jenis sambal dan sayur ulam diorang letak kat tepi

img_1978Tekak teringin bubur? boleh je ambil kat kiosk tepi.

img_1980Nak makan ala2x yong tau fu? Pun ada ..sendiri rebus…sendiri tuang kuah …sendiri ngap. Nie namanya yong tau fu DIY. hahaha

img_1981Bagi yang dahaga gila babeng…jangan risau….kisaran abc ada je sekawah disediakan. Cuma perlu ceduk dalam kawah ini untuk disiram ke dalam tekak. hahaha

img_1982Nak cari minuman panas, don’t worry…teh tarik..kopi turut disediakan kat port belakang skit.

img_1977Sambil2x menjamah, hiburan lagu atas stage pun turut disediakan.

Untuk jemputan kali ni…gua tak le menyebat segala benda atas buffet tue. Datang pun lagi 1/2 jam nak berbuka. Orang plak punya main ramai dok ceduk buffet. So, gua pun ambil la meal mana yang ada. Tapi gua memang aim nak ambil kambing golek berkali2x. Nampaknya rezeki gua hanya dapat kelepet kambing golek tue hanya sekali. Letak sos barbeque diorang atas hirisan kambing golek tue… hulala…memang mabeles habaq maiii…

Yang pasti segala macam jenis minuman gua siram kat tekak. dari air buah naga sampaila ke air bandung gua. Owh..dahaganya gua ritu.

img_1984Siap ada interview bos majalah Gaya Travel laie.

bebanyak terima kasih juga gua ucapkan kepada pihak regency hotel kerana menyediakan juadah berbuka puasa sebegini. Bila tengok tray yang banyak dah close selepas waktu berbuka..tu tandanya makan yang pihak hotel sediakan memang superb delicious melicious dan melicin kena tibai.hahahah.

#regencyhotel #gayatravelmagazine #gayatravel #berbuka #puasa #kl #foodporn #food #delicious #hotel #trivago #magazine #loveeat #eat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s