Tawaran Menarik Dari IJM Land Berhad

Hip hip horrey,

yo wassap guys…how are you doin’
Ari nie mood gua agak baik…as blogger gua dijemput untuk hadir ke dua event. Event pertama di Tamarind Springs , Ampang KL. Dan event kedua di Restoran Bason Seksyen 9 Shah Alam. Since timing kedua dua event tue berjarak…so gua ada timing yang tak agak tight.

Actually gua tak pernah sampai Tamarind Springs nie. since program kat sini dianjurkan oleh IJM Land (syarikat property) …gua agak nie mesti kawasan besau didevelop oleh IJM.

Masa gua sampai kat port event gua pun agak blur…sebab tak nampak macam new development area…macam kawasan perumahan elit skit. Yang gua nampak banner macam gambar kat bawah….

img_1603

Seketoi je bannernya

Gua pun blur…..Nak dijadikan cerita…ada la sorang pakcik nie….dan dan la plak dia gua Tamarind Springs nie….adoiyai….dah la gua first time sampai area sini….mana gua taauuuuu…..

Dengan muka selamber kodok…gua pun cakap la yang ada banner tu kot.Tapi kan…macam ku kenal pakcik nie…siyes…macam pernah nampak kat depan tv…. So, dengan berani2x kucing….buat-buat tau….gua pun masuk la dalam pintu tue…

Bila gua masuk pintu tue…gua nampak laluan menghijau jauh disana.sedap mata memandang…

img_1605
img_1606
Siap ada patung bali…fuuu.

Wah…tempat ape nok…cam best jee….dengan hijaunya….sejuk hutan….nice. Bila masuk kedalam, gua nampak port bangunan yang depannya ada kolam

img_1607
img_1668
Siap ada kekura dalam kolam tue.

Bila gua masuk dalam bangunan tue….wahhhh bestnye……everything made by wood..

img_1608
img_1609
img_1660
img_1661
img_1662
img_1663

Bila dah ke bawah skit…baru la nampak venue eventnye..

img_1659

Macam biasa…kalo kat memana event….ada pendaftaran…..dah daftar…lek lek dulu….

img_1611Wah….bestnye port nie….

Port media berkumpul memang saujana memandang…..level tinggi mrnghadap padang golf..

img_1658Menikmati pemandangan menghijau dibawah daunan rumbia.

So…macam biasa…event start dengan bacaan doa….Laaa…pakcik nie yang bacaan doa…OOooOo…baru kutahu nama dia…..nama dia Dato Ustaz Md Daud Che Ngah. Chairman travel agent Andalusia Travel & Tours rupanya….

img_1617Majlis dimulai dengan bacaan doa

img_1613Pakcik nie la yang tanya gua kat luar venue tadi..hahaha.

Selepas baca doa….bos IJM Land appear tuk kasi sepatah dua kata…

img_1620
Senior General Manager, Central Region IJM Land Bhd …Mr Hoo Kim See sedang berucap

Dah settle bos ijm land buat ucpan…..Managing Director Andalusia  Travel & Tours plak yang berucap…

img_1643Managing Director Andalusia  Travel & Tours a.k.a Tuan Haji Ibrahim Mat Sin

Bila diorang betiga nie berucap…baru la gua tahu apa yang diorang buat…. Pandei plak IJM Land nie membuat marketing….sambil beli property housing diorang….bumiputera muslim bleh mengerjakan umrah dibiayai sepenuhnya oleh IJM Land. Kalo buyer blom bersedia nak mengerjakan umrah…diorang bleh kasi kepada parents diorang.

So, in order nak wujudkan pakej tersebut…nie la tugas travel agent seperti company Andalusia  Travel & Tours punya kerja. Tapi siyess…hari nie baru gua tahu property developer ada kerjasama macam nie dengan third party macam travel agency..Input ucapan dari diorang yang berucap nie pun…diorang cakap ..nie la first kerjasama sebegini diantara property developer dengan travel agency.

At this moment, IJM Land hanya menawarkan pakej begini kepada buyer di kawasan Seremban II sahaja…bila gua tanya personally kepada sales IJM Land…kenapa diorang hanya offer pakej cam nie di Seremban II sahaja…rupa-rupanya…baru gua tahu….management IJM Land sendiri berbeza2x ikut region…… Region selatan macam IJM Seremban…dah ajak forces IJM Kota Kemuning tuk buat sama pakej nie….tapi IJM Kota Kemuning bleh tak sahut seruan tue….Diorang tak centralize…

Pakej nie valid kat Seremban 2, Seremban 2 Heights, Seri Binjai @Rahang. Cantek gak pakej nie…Kenape ?

  •  0% interest installment plannya ( nie valid kat bayaran guna kad kredit )
  • down payment pun rendah. Gua difahamkan yang goverment kita ada menawarkan MyDeposit. It’s goverment inistiatif kepada Malaysian tuk beli rumah. 30,000 tue …gov tanggung kepada potential buyers.
  • Legal documentation pun diorang subsidised gak
  • Yuran penyertaan S2 Club pun diorang kasi percuma tuk 2 tahun
  • Bagi IJM Land’s Loyal Customers, diorang diberi rebate tambahan dari 1% sehingga 1.5% dibawah IJM Land’s Purchaser Priority Programme.

Harga rumah?

  • Double-storey link = RM 488,110
  • Double=storey Semi-D = RM 925,110

Untuk part mengerjakan umrah plak, diorang tanggung

  • tempat tidur di Mekah Hilton Towers selama 6 malam
  • Kalo di Madinah plak, plak mala di Mawaddah al Waha/Mawaddah al Huda
  • flight tiket tuk 2 orang
  • ground transport
  • international buffet

So, kepada sesiapa nak beli rumah nie..cecepat yea…. promosi pakej “Beli Rumah, Jom Umrah” nie..berakhir sehingga 31 July 2016.

So, bila dah abes ucapan….sesi Question & Answer plak..

img_1645Sesi Question & Answer

img_1647Yang menanya pun ramai..Mostly dari news agency la nie

img_1648Bila dah abes part Question & Answer, maka diorang pun bergambar ramei2x.

img_1652

Time pun dah tengahari….perut pun dah rasa lapar…so apa lagi…makan time…
Bab makan …fuh…macam2x makanan rare…ketam lembut pun ada…

img_1655
img_1656
img_1657

Bab makanan nie IJM Land nie memang champion. Ritu gua pergi kat housing launching di Kota Kemuning, diorang open table kambing golek…beratur berbaris yang hadir tuk kunyah itu kambing bakar la macha…

Perut pun dah kenyang….so..sebelum dibuai mrngantuk….gua pun chow ke port event seterusnya di Shah Alam.

 

Advertisements

One thought on “Tawaran Menarik Dari IJM Land Berhad

  1. Pingback: Lagi Produk Usahawan Wanita : Milk Goat Cereal | Encik Pink

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s