Sembang Warung Halal

Sabtu (30 April 2016) ritu gua berkesempatan cover event stage show di Masjid An Nur Pasir Gudang Johor. Since nak dijangkakan jem, kiteorang gerak jam 10 pagi. Event tue start selepas isyak. So, we think we got plenty time bila tiba disana.

Tapi kan..tapi kan…jemnye macam lahanat..huaaaa…bayangkan dari kl nak ke pasir gudang…gerak jam 10 pagi….tiba sana jam 5 lebih petang.Huaaa….giler ar….. Dan paling gua tak paham tentang jem tahap kereta tak gerak panjang2x tue…selepas melalui motor rosak tepi highway je…..trafik mula bergerak lancar…huaaaa….manyak bodoh maa….

img_1460-2

Motor besar rosak tepi jalan pun bleh jem

Memang hawau betul la…..point banyak jem nie….kat area seremban…sehinggalah ke nak masuk tangkak….kaw kaw level jemnye…

img_1462

Gua tak pasti samada keta nie rosak atau kereta nie berhenti sebab budak nak kencing tepi jalan…..tapi memang jem teruk OoOoo…..( sob sob sob )

At last, akhirnya gua tiba di destinasi. Comey gak masjid nie….kubahnye cikonet comey comey belako…

img_1465

So, apo laie…kiteorang pun setup la ape2x yang patot….OoOoo….ada program #warunghalal rupanya…

img_1466

Basically, programme nie adalah islamic talking show. lebih kepada santai2x..sambil bersembang atas tue…tetamu jemputan dan moderator siap bleh order teh tarik lagi kat kios atas stage tue. So, kali nie, tetamu jemputan program nie adalah Imam Muda Asyraf dan Anis Al Idrus. Moderator macam biasa iaitu Abam Bocey dan Ustaz Halim Hafidz.

Since semalam , Bocey telah menang Maharaja Lawak Mega …so time dia tengah lepak tunggu sebelum naik stage, gua sempat la wish depan2x. Bebudak kat situ bukan main seronok bila nampak kelibat Abam Bocey. Dari stage membawa ke belakang..sebut nama Abam je..

Gua malas nak selfie atau beria2x nak gedik dengan dia. Since, gua pun tengah bertugas. Lagipun Abam pun nampak letih. So, gua bleh paham feeling kalo orang dah struggle abes, so gua teruskan kerja gua macam biasa.

So, sebelum event tue blom start, acara santai dimulakan dengan Anis Al Idrus beramah mesra dengan aweks2x. wah..bukan main suka lagi diorang. Sape Anis Al Idrus ? Don’t worry, buat yang tak mengenali beliau ….gua pun memang tak kenal time event tue berlangsung. Gua tahu nama dia pun based on poster pasal event nie..hahahaha..Diberitahu yang beliau nie pelakon tv.

Bukan main suka diorang nie. Anis Al Idrus siap terkejutkan gua lagi…Tanjat boboi..

Tapi kan… bila gua tengok secara close up si Anis nie kan..memang dia nie jenis stock lawa betoi…stock2x nealofa gitewww…..Ini menambahkan kepercayaan gua yang orang kelantan nie lawa2x belako…haishh..


Skodeng dari jarak dekat.

Sambil gua buat kerja, gua dapat gak ilmu pengetahuan dari diorang diatas pentas especially penjelasan Imam Muda Asyraf . Terangguk angguk jugaklah gua dengar diorang bual bicara atas stage tue. Since maybe kupasan bual bicara tue agak berat, program tue gak ada diselang seli dengan hiburan sedikit dari band qasidah.

img_1467

Ada hiburan skit

Gua rasa , bab mencabar skit adalah bab nak naik atas pentas ikut belakang.Mencabar tue sebab, tangga takde kat belakang pentas. Kalo naik tangga kat depan pentas, for sure akan block kamera yang tengah cover live. So, nak tak nak…ambik kerusi plastik …dan climb bersama kamera ditangan.

Si abam siap cerita pasal dari mana datangnya “Ekk..!” sebutan johor.

img_1470

Imam Muda Asyraf sedang explain sesuatu.

Ada sedikit salute kepada Abam Bocey nie bilamana dia sendiri mengakui kekurangan diri dia di depan orang ramai. salute!!…. Dan gua rasa, pelawak2x nie kan…memang jenis cepat pickup punchline.. sembang je la ape topik sekalipun…dengan sadinnya, diorang bleh putar ayat tue jadi kelakar. Gua sendiri pun takde skill macam tue.

Yang paling gua rasa tak bleh blah lagi time diorang tengah live , ada la budak pompuan nie naik basikal sejak dari petang tadi. main2x area situ….ntah beberapa kali budak pompuan tue lalu depan stage…. Abam siap pickup jadikan lawak budak pompuan tue lalu naik basikal. Lawak betul la..hahaha….

untitled-13

Budak pompuan naik basikal yang gua maksudkan

Alhamdulillah, program tue berjalan lancar. Tiada hujan di malam hari. So, gua balik ke KL malam tue gak dengan penuh kepuasan.

#bocey #abam #maharajalawakmega #im4u #warunghalal #pasirgudang #johor #masjidannur #event #islamic #islam #PUasyraf #imammuda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s