Area Pudu

Ritu gua sempat usha area Pudu KL sane. Ntah gua kona masuk block sana …gua ternampak la Pasar Pudu

img_0446

OooOo ini rupanya Pasar Pudu. Dah bertahun dok kl baru tau mana Pasar Pudu.

 

Well scenerynya agak hurmm…kurang memberangsangkan…baunya meremang tengkuk disebabkan sampah meriah macam kat belah kiri gambar. Since rasa mengembang tekak nie….langsung x jadi nak masuk dalam pasar tue. So, gua kona skit pergi ke jalan pasar. Syurga barangan elektronik. Eh..meriah plak orang meniaga kat sana. Apa yang ada disana?

Kat sinie memang selamber toye je penjaja tepi jalan kaki jual benda alah nie. Yang herannya …takde la plak polis ke …dbkl ke ..pegi raid orang jual nie. Tengok presentation jualan pun…macam asal boleh je….

Nie pemandangan common. kat pasar2x pun ada. tapi kat area syurga barangan elektronik…ada gak orang jual kayu kayan cam nie.

Nak duit lama. takde hal…bleh cari je kat uncle isap rokok.

Ikan pun dijual

RM 88 henggek kot ikan arowana nie.

Urut dan berbekam pun ada ..layan…

Burung nuri pun ada dijual. Owner letak je tepi bahu jalan.

Baju longgok..

Barang lusuh atau garage items pun ada dijual . Kot nak cari sparepart tepon kaa…bleh usha sini.

CD pun ada.

Sorry yea dik…snap gambo jap.

Aii….gigi pelsu pun ada dijual longgok cam nie..hihihi

Nie katanya ‘buah zuriat’ . Kata penjual tue …buah nie datang dari arab. Kalo lesu2x ..bleh minum air nie. Harga ..x silap ..RM 12 utk botol beso. Korang pernah minum tak air nie?

Ok. itu aje pot pet pot pet gua kali nie

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s