Kopi King Dengan Sotong King

Semalam gua berkesempatan turun ke Ipoh.

Gua sempat singgah sebentar ke area bus stand aman jaya ipoh. Ntah cammane sedang gua round area sana gua ternampak satu port yang ada orang beratur nak beli makanan tepi jalan. Biasanya kalo ramai orang, mesti makanan tue sedap. Since tak ramai yang beratur panjang gilers, so gua pun nak try la jugak merasa. So gua pun berhenti park kete kat tepi jalan.

Fuiyoo…. ada jual sotong goreng ar .. dengan skala besar. kat sebelah dia pula ada jual air kopi ar beb….

alang2x dah sampai , gua pun nak try ar merasa… pehh… sedap gilers air kopi diorang …gua ada gak beli air koko , tapi tak berapa nak best sangat, air kopi yang king …. mmg betoi nama dia kopi king.

Air kopi yang gua beli.

Gambar bawah plak , sotong goreng yang gua sebat gak .. woah .. sedap gak nieh….mantap ….Sekali sekala turun kat ipoh ada makanan rare, pasti mau rasa…

Harga sotong goreng : RM 15 hengget

Landmark mudah kenal pasti di area bus stand aman jaya ipoh tue…berhampiran McD sane.

air yang sudah siap terhidang cuma tunggu time nak tapau je dari customer. maksudnya, customer tak perlu tunggu lama coz air tue dah sedia terhidang.

Harga setiap bekas air. 5 hengget… mari !! mari !! mari !!

Dah lama skit , orang pun semakin panjang beratur, sori la yea…gua snap guna tepon so .. tak berapa nak wide sangat…ada orang lagi kat belakang

Tapi kan.. sepanjang gua drive dari ipoh sampai ke KL…. gua drive dari petang jam 5 ptg sampai 9 malam …gua siap tidur sebentar di hentian tapah….ais batu kopi yang gua minum tue … tak completely cair.. sampai rumah pun masih ada ketulan ais batu…. fuhhhh.. dasat….

Advertisements

5 thoughts on “Kopi King Dengan Sotong King

  1. Pingback: Ke Perlis | Encik Pink

  2. dah jadi trending juga sotong nih. sampai ke ceghuk kampung pun ada sotong ni sampai.
    aku untuk sekian kali beli jugalah di suatu lokasi kampung. gerai nih baru sahaja lah aku singgah untuk beli sotong goreng nih. visit pertama, aku beli seekor RM7. layan. boleh tahan. minggu berikutnya, aku konon melarikan diri dari anak-anak di rumah nak pergi membeli sotong nih lah. cadangnya nak rembat 3 ekor. bawak duit, main sambar je ada RM10x3. dengan kain pelikat je aku bawa kereta pergi ke gerai. satu kali sedang dia menggoreng aku pun tanya, “berapa ringgit ya? harga tujuh hengget seekor kan?”…sambil mata aku melilau cari tanda harga. rupanya bukan tujuh hengget. pepandai je aku. harganya nya ikut saiz… kuwang kuwang… dah aku cakap aku melenggang je datang tadi kan? kena lah balik capai beg duit dan datang balik. yang penggerai pun! letaklah tanda harga ikut saiz… haiyaaaaaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s