Pet Pat Pet Pot : Kuching Sarawak

Ritu gua berpeluang pergi sekali lagi ke Kuching Sarawak. Seingat gua last gua pergi sana 10 tahun lepas . Itupun pergi rombongan geng2x orang pendidikan di Melaka. Kali nie pun pergi atas urusan kerja …but in small group . Kereta plak ..baik punya gua lenjan kereta sewa bawak jejalan. So, ada sedikit freedom nak cilok kesana kesini.

Gua tak ingat ..ape kes yang menyebabkan gua pergi ke pondok parking majlis perbandaran kuching tue. Maybe gua nak cari parking tiket jenis gores dan menang tue kot coz dah abes stock.

So, gua pun pegi la cari pondok parking tiket yang berdekatan. Yang nak jadi lawaknye …tingkap nak deal dengan orang jaga parking tiket di dalam tue … alahai… dah paras peha gua je. Bile nak berurusan …gua terpaksa la mencangkung untuk pet pat pet pot dengan orang dalam. Gua ingatkan gua sorang je buat style urusniaga mencangkung. Lepas gua berurusan, datang la sorang pakcik tue. Maybe orang semenanjung jugak kot. Pling… pakcik tue pun mencangkung gak ..hahahah… tak caye..tengok gambar bawah.

Kan… betoi tak cakap gua. Gua tak kisah sangat nak mencangkung tue lelama …. bleh menguatkan otot kaki .. tapi kan…kot yea pun .. consider la orang tua yang ada arthritis ke… sakit kaki ke… untut ke…

Sedih lagi pedih.. negara kita hanya tinggal 5 tahun aje lagi nak wawasan 2020 . Tapi hal common sense macam nie pun tak bleh dipikirkan oleh majlis daerah. ce pikir pasal nasib orang lain.. haiya…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s