All about Twitter

digsby

By default, untuk akaun twitter bila guna Digsby. akaun twitter tak boleh connect. Guna solution dari page nie

Edit file ‘twitter.js‘ di ‘ C:\Program Files (x86)\Digsby\lib\plugins\twitter\res

Integrate akaun twitter kita ke akaun facebook kita.

Pergi ke https://apps.facebook.com/twitter/

Memendekkan pesanan twitter

Guna

http://tweetcompressor.com

http://maxitweet.com

Pendekkan URL

https://bitly.com/

Kalo nak pakai balik url yang kita dah pendekkan sebelum2x nie…register aje di bitly.com tue.

http://is.gd/

http://tinyurl.com/

Kongsi Gambar *.jpeg

http://twitpic.com

Register dulu kalo nak guna.

http://twitgoo.com/-login

boleh point gambar yang available di internet.

Kongsi video di youtube

Macam biasa, login dulu di akaun youtube

Klik kat butang gear dalam gambar dibawah.

Klik kat link / butang dibawah

Pop up page akan keluar. Klik butang ‘Authorize apps dibawah.

Pastikan info dibawah dan ada…dan klik butang ‘Save’

Setelah berjaya, bila kita klik icon twitter di video yang kita sukai, akan keluar seperti gambar dibawah

So, twitter kita akan nampak macam pict dibawah

Apabila kita buat cara nie, live update kat facebook tidak akan appear.

Sharing video guna Yfrog // http://yfrog.com/

Web yfrog nie sangkut tang registration. After complete video registration, tunggu feedback email dari diorang,masih tak received.

www.twitvid.com

Berkongsi lagu

http://tinysong.com/

Twitter Management

Guna tool online spt : Tweetdeck, Seesmic & Twhirl

Ada error ntah hape software nieh.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s