Checkers : Tak Memasal Havoc

Pagi nie gua pegi le beli barang dapur skit kat pasaraya Checkers belakang rumah gua. Sampai kat sane..humangaih…ramai gilers… Troli yang besar gedabak tue pun dah licin kat portnye. Gua pun sedikit heran..maklum le…tak pernah pernah plak pagi jam 10-10.30 ramai orang cenggini.

Saje je gua dok tanya kat Uncle jaga kaunter letak barang… katanya diorang dapat baucer. Dalam hati gua….gua tertanya tanya le juge ..baucer ape? Masa bile plak Checkers nie release baucer.

So..gua pun continue beli barang dalam tue sambil bersesak sesak ngan makcik makcik yang menghavockan suasana..

Part yang paling gua tak bleh blah tue..bleh plak sorang makcik tue tanya aku pasal status halal bagi buah kabung . Rujuk gambar dibawah

Haikk… aku dah lah pakai seluar katukk… ada macam muke pegawai Jabatan Agama Islam ke muka aku nieh… Terbedik bedik jugaklah mata aku nie nak menjawab soalan makcik tueh…

So..selepas gua tapau barang memane patut…gua pun nak pegi bayar barang di kaunter… OoooOo..patut la makcik diorang semua meriah shopping kat Checkers. Rupa rupanya Nurul Izzah kasi baucer. Patot la time gua nak sampai ke Checkers…ada kemah PKR didirikan di opis Nurul Izzah.



Orang rumah gua beria ria benau nak dapatkan baucer tueh. Tak boleh jadi katanya. So..dia pun pegi kat kemah tue…nak sebat baucer tue. Kata orang kat situ…yang terima baucer tue diorang dah daftar. Daftar ape wallahualamm…takde la plak dier tanya lanjut. So..dia pun chow dari tempat tue dengan muke kechiwanye..hihihihi..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s