Tarif elektrik terpaksa dinaikkan

Pagi tadi gua pegi joging, ntah cammane…tetiba plak ada 2 orang berjaket biru sedang setup tempat memasang PA system dan ada banner digantungkan.Rupa2xnya staff TNB berhimpun reramai kat tempat public di taman riadah . Aku pun tak pasti samada port situ memang lazim dijadikan tempat perhimpunan TNB. Semacam pelik le plak…memandangkan diorang boleh je bikin dalam dewan atau di tempat parking lot bangunan TNB kat PJ nieh. Mungkin …diorang bikin sebab nak memberi kesegaran pagi di taman rekreasi tue kot.

Oh..rupa-rupanya…TNB ada bikin Majlis Perhimpunan Warga Kerja TNB . So, maybe di peringkat lebih kecil lagi…TNB di PJ nie buat le majlis yang sama .

 

Tapi kan…tapi kan… ada berita tak best plak gua baca…

Datuk Seri Najib Razak menegaskan kerajaan terpaksa menaikkan tarif elektrik baru-baru ini bagi melindungi Tenaga Nasional Berhad (TNB) daripada berdepan kerugian, sekali gus menjejaskan masa depan 34,900 pekerjanya.

 

 

Aku pelik dengan pengumuman PM nieh….coz di artikel yang lain…katanya ekonomi Malaysia berkembang kukuh 6.2 peratus pada suku pertama.

Kalo dah ekonomi bagus…topup la duit tue kat GLC yang 100% dominan player bekal tenaga letrik supaya tak rugi. Bleh plak rugi TNB tue …diefek plak rakyat terpaksa tanggung…..

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s