Lagi Kes Jenayah : Sampai Putus Anggota Badan

Sedang gua menikmati air soya time pepanas nie..mata gua tersorot ke paper kosmo hari nie [ 17 Feb 2014 ]

Dahsat gile le..sampai hampir nak putus lengan ….Cold blood btol la penyamun nieh…

Lokasinya hanya 6 minit aje dari taman dato harun.

Kenape dari taman dato harun…?? penduduk setempat cakap…yang kawasan dari sentosa sampai ke taman medan…memang kawasan black area.

Selepas gua habes baca paper..so..gua pun nyembang ngan hakak jual air soya tue…pasal perkara samun menyamun. Input dari beliau…memang kawasan sentosa, taman sri manja..sehingga ke taman medan..kawasan black area…

Laki hakak jual air soya tue cakap..baru nie…time dia datang nak bukak kedai..seawal jam 6.30 pagi…dia datang ke area port jual air soya…ada la sekumpulan macha dalam 5-6 orang dok belasah budak melayu. Nak dijadikan cerita…budak melayu tue dah rampok orang pepagi nak pegi kerja… so…macha yang ada area situ..kejar beramai-ramai.

Aksi kejar mengejar antara macha dan budak melayi dari area masjid As-Salam ke Sri Manja Flat.

Memang macha tue lanyak cukup2x kasi lunyai budak melayu tue.. kalo gua berada ngan macha2x tue..memang gua lanyak gak budak melayu tue…nyusahkan orang.

Kembali dari cerita hakak tue gak…ada gak kes dia dapat info yang sorang apek tue….memang jenis tak berduit..bawak basikal buruk pun…jenis tayar takde angin..pun kena samun kat jalan tikus.

Jalan tikus yang gua maksudkan.


Dua gambar diatas adalah jalan masuk dari kedua2x arah jalan.

Katanya [ kata hakak tue ]…dah banyak orang kena samun kat jalan tue..tak kira masa… petang time orang balik kerja pun ada… Kereta yang dia bawak air soya tue pun…pernah kena pecah …pencuri ambik bateri..dan ambik syiling dalam keta.

Pernah satu ketika…ada satu hari tue dia tengah jual air soya…tetiba ada sorang budak melayu….datang kedai dia minum soya… nak dipelikkan cerita..mamat melayu tue…minum sambil lengan dan lutut kaki dia berdarah. Ada sorang brother customer tue tanya kat mamat tue…awat lutut dan lengan dia berdarah? Mamat tue cakap..yang dia baru lepas jatuh eksiden motor. Lepas dia minum air soya… beberapa ketika kendian….kedai topup kat kedai belakang hakak tue jual air soya… meminta tolong. Rupa- rupanya….kedai topup tue baru kena samun ngan mamat yang berdarah kaki ngan lengan… gileee arrr…………….berdarah macam tue pun bleh samun orang lain.

Nak dijadikan cerita kelakar…hakak tue cite…ada sorang brother nie..cikgu taekwando…ada black belt katanya…memang anak murid dia ramai..sampai ke jerman la jugak dia dan anak didik dia pergi untuk tournament taekwando… tapi kan…!! tapi kan..!! ..brother tue kena samun……yang nak dijadikan sedikit lucu…brother tue tak larat nak kejar penyamun tue coz..brother tue banyak boroi… ha3x..macam macam nak dijadikan cerita…

Nota tak berapa nak kaki sangat : Banyak juga kes samun dari hakak jual soya nieh…memacam hal.

Kekadang gua terpikir….banyak btol kes ragut dan samun….polis buat ape? adakah Malaysia memerlukan Batman?

Advertisements

One thought on “Lagi Kes Jenayah : Sampai Putus Anggota Badan

  1. Pingback: Email Kepada Pihak Polis | Encik Pink

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s