Jejak Penjenayah : Minta Bantuan Maybank

Ok. nie lanjutan dari kes pouch gua kena cilok . See entry here

Malam selepas pouch gua kena cilok..wife gua check akaun maybank gua.Kot2x la ada penggunaan kad debit ATM.Jeng jeng jeng…nak dijadikan cerita..yesss…perampok tersebut telah menggunakan kad debit gua.Bila gua hubungi maybank…status ‘REV  PREAUTH ‘ dalam transaksi Debit Card History adalah penggunaan swipe kad debit.

Pada 16 Feb 2013, gua check sekali lagi… plingg..maklumat penggunaan swipe kad debit appear. Perampok telah swipe kad debit gua di Petronas Bangsar rupanya…

The question is..petronas bangsar mana ??? So, ..time gua tengah taip entry nie….wife gua tengah bercakap dengan cik Nora dari Maybank call centre.Tadi gua dah bercakap ngan cik Nora…boleh plak dia banyak cekadak…yang dia maukan nombor kad debit ATM. PULAKKK…macam gua ingat kembali je kad debit ATM. gua cakap la gua tak ingat…kalo nombor akaun boleh la gua bagi…Degil plak cik Nora nie..dia masih nak nombor kat debit ATM. Dalam hati gua..hangin je…gua cakap la elok2x…kalo tak ingat cammane plak. Cik Nora boleh plak cakap..gua kena pegi branch..untuk tanya nombor kad debit. ADOOOhh…………………takkan dari nombor akaun tak bleh track back balik nombor kad atm…Aku sebagai budak sains komputer..aku tahu la semua info store dalam database. Badigol sunggoh nak bercakap ngan budak ‘red tape’nieh…
So..penyudahnya gua pass tepon tue kat bini gua untuk pet pat pet pot dengan lebih agresif lagi…Bangang wak ang btol la budak bernama Nora dari Call Centre Maybank.Bukan nak menyudahkan…lagi nak menyukarkan. Kot esok aku pegi deal….dan tahu kat lokasi mane perampok tue swipe….aku pegi kat petronas….tetiba tokey petronas tue cakap…saye dah delete hasil rekod CCTV..kan dah parah….

Gua anggap..perampok yang cilok pouch gua tue..adalah budak..memandangkan dia telah swipe debit card dengan harga 10 hengget.Isi minyak motor la kot.

Nota : dah makan 2 hari pihak Investigation Officer Polis tak call gua…haishhh….

Advertisements

3 thoughts on “Jejak Penjenayah : Minta Bantuan Maybank

  1. Pingback: Jejak Penjenayah : Minta Bantuan Polis Pula | Encik Pink

  2. Pingback: Yeay!! Berjaya Bercakap Dengan Investigation Officer | Encik Pink

  3. Pingback: Buat apa nak susahkan diri..yea tak? | Encik Pink

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s