Jadual Persekolah Anak Gua

Gua ada 2 anak. Dua2x dah sekolah. Yang sulung darjah 2 .dan yang kocik tue…pra sekolah a.k.a tadika.

Actually..gua tak tahu hal2x pengurusan sekolah. Awal tahun ritu..guru besau sekolah hantar surat highlight pasal waktu persekolah murid dari darjah 1 sehingga ke pra sekolah. Bile gua tengok jadual baru tue..garu kepala gua gak coz…tarikh tamat sekolah untuk anak gua yang first tue tak stick kat satu waktu…

Nak lebih jelas tengok..usha sini

Manakan nye tak… hari senin…gua terpaksa standby nak ambik 2 orang anak gua tue…sorang keluar jam 12 tengahari…dan terpaksa ambik lagi sorang..jam 1.30 tengahari…. sejam setengah gak gua terpaksa tunggu… Hari selasa …dah lain plaktime abes sekolah…Hari rabu dan khamis…takde la seksa sangat.. Gua bleh biarkan anak gua yang belajo kat pra sekolah tue….setengah jam bermain-main di kantin/kawasan dalam sekolah sementara menantikan abang dia abes sekolah jam 12.30 …gua bleh tapau anak gua sekaligus..dan bawak diorang pulang ke rumah. Hari jumaat lagi chantek…dua2x keluar dalam waktu yang sama.

Gua rasa… timetable nie..membebankan gua 2 hari iaitu hari isnin dan selasa…..gua tak bleh nak pegi buat kerja yang kalo start dari pagi sehingga ke petang. Takkan nak soh anak gua bermain-main dari jam 12 tengahari ..sampai sejam setengah atau sejam semata2x nak tunggu abang dia keluar plak. Kalo ramai kawan pra sekolah dia tercongok tunggu parents dia datang ambik..ok la jugak…bleh gak anak gua main aci nyorok ke..polis sentri tak hengat dunia ngan kawan dia… Kalo dia sorang jeee…adoiyaiiii……

Anak gua yang pra sekolah nie..actually…yang gua observe ..dunia dia hanya dunia dia sendiri… maksud gua..kalo dia main….dia berlari2x seorang…ntah kenape..dia tak berkawan sangat….dia akan gunakan imiginasi dia hasil dari tontonan katun di youtube macam kirby..slugterra . zombie and plant untuk melompat2x dan berlari2x sendiri….. Pernah satu hari..saje je gua nyorok …skodeng anak gua …nak tengok..apekebende dia buat… Nak dijadikan cerita..dia sorang2x..main kat palang besi orang tempat orang que ambil makanan di kantin. Tetiba…tangan dia terlepas dari besi atas….ter 180 darjah dia berpusing…kepalanya hampir terhentak lantai…kakinya pula keras menahan palang besi kantin… memula dia macam bleh handle…. dah lama skit..baru dia sebut “ayahhh…ayaahhh”…macam nak nangis…. Seb baek time tue gua ada …. kalo takde…..?? haishh…macam2x la anak gua nieh.

Ilustrasi kedudukan anak gua kat palang que kantin. Ntah korang paham ke idak..har3x

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s