Lambakan cerita cinta dan novel cinta

Bile masuk selepas maghrib …for sure ramai dok up status facebook berkenaan drama bersiri jam 7 mlm di tv3. Dari status tersebut gua dapat agak yang ramai minat cite genre cinta macam tue especially ompompuan.. ntah kenape otak diorang lebih cenderung ke arah cam tue.sangap nak kawin dah ke…

To be suprise …ada la sorang awek dalam rumah gua nie pun…jam 7 for sure dia dah terpacak depan tv nak tengok cite L. ntah hape hape ntah…

Kembali kepada kecenderungan pembuat drama, filem bikin novel…ramai yang pet pat pet pot pasal kisah cinta. Dan gua agak….dari aspek demand..ramai orang kita yang sangapkan kisah cinta. Disebabkan mau laku itu karya dalam bentuk drama, filem dan lain-lain..terpaksa la pihak penerbit berpusu2x sajikan selera biawak cinta tu kepada tontonan umum.

Kecendurungan sangap kisah cinta ini boleh gak dicerapi dari wall facebook orang pompuan dimana..ramai yang seringkali up pasal cinta… antara klise cinta nya adalah…”perempuan dijadikan dari tulang rusuk lelaki..untuk..bla bla bla..” … mimpi dipatuk atau dikejar ular.. yang lain.. ” bercinta selepas bernikah” dan lain-lain lagi.

Gua pun tak pasti…macammane permintaan untuk genre kisah cinta ini boleh kuat melekap dalam selera majoriti penduduk Malaysia. Gua budget.. kalo selera ramai suka cite perang…dah tentu pihak penerbit, producer dll yang sewaktu dengannya…ramai yang akan hasilkan hiburan bercorak perang.

Oh…kenapekah!!…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s