Nampak macam pro | tapi langsung tak pro

Semasa puasa 2013, gua pegi cover dokumentari masuk ikut Danok Thailand..menuju ke Myanmar. Penat nokk………..kembara naik keta 4 wheel drive. most of the time kiteorang ..banyak abes masa on the road je nookk…Yang tak bestnye..gua jadi penumpang kat belakang…terjaga dari tido….mmg paksakan diri untuk tido balik semula…kalo tak sampai destinasi.

Best memang best..coz dapat jalan on the road di bumi negara orang lain…dapat tengok bagaimana ompompuan thailand naik moto bonceng duduk tepi moto…common view di kota Bangkok..walhal kat Malaysia …ompompuan bonceng cenggitu kat kampung2x je..dapat tengok diorang gunakan boat seperti naik bas di waktu pagi…dapat sembang kecek kelate dengan orang selatan thailand di pattani..dll..

Tapi..kat entry nie…gua bukanlah nak pet pat pet pot sangat pasal ke’best’an gua pegi kembara di bumi thailand. Kat sini gua ingin kupas sedikit peristiwa tak best berlaku kat sana. Nak akhir perjalanan..iaitu kiteorang sampai kat Hatyai..boleh pulak ketua kembara kiteorang tinggalkan kitaorang kat sane…Naseb baik la kiteorang pegi 4 buah kereta.buat ahli kereta brother ketua kembara tue terpaksa la unload barang2x dan beg2x dari kereta dia…pindahkan ke 3 kereta yang lain. Tinggalkan kiteorang terkontang kanting di bumi Hatyai..seb baek Hatyai….mau kalo di belah2x utara thailand….masak gak kiteorang.

Apa yang gua nak beritahu kat sini…. jangan la anggap semua orang tue yang nampak mature enough…boleh mature dalam segala hal.

Actually..brother nie dah berumo gak…ada business training sendiri..gua anggap dia professional dalam tindakan dia.Kalo tak masakan ahli rombongan appoint dia untuk lead rombongan ke myanmar.

Gua pun tak pasti nawaitu brother tue blah sebab apa… gua main agak2x …dia blah coz…ahli rombongan yang lain dah macam malas nak dengar arahan dari ketua rombongan. Ketua rombongan soh turun jam 7 pagi…ramai yang culas nak turun on time. Gua rasa…memasing dah kepenatan nak melayan rentak kembara yang gua rasa..nak enjoy pun terhad gila…Gua rasa…gua dapat jejak kaki jalan2x round beli baju bebudak pun kat Kenchana Puri..tue pun kejap je..dah terkial2x naik kereta….

Moral of the story..untuk setiap pekerjaan memana pun…pastikan ada masa senggang atau kasi orang lain heppy. Kalo penat..buat muka dah ketat…rasa malas menguasai diri…ape pun tak bleh bak kata group jambu maharajalawak mega peace yoo..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s