Status Jalan Tikus Nie

Gua rasa entry gua kali nie korang pun maleh nak baca…coz almaklum la..cite komuniti setempat…
Btw.. biasanya bile gua dari belah Taman Seri Sentosa nak pegi ke Taman Sri Manja ke..memang gua pakai jalan tikus nie…..

kalo lalu jalan besau..banyak traffic light dan banyak kereta..lalu jalan nie ..rasa aman skit dari ancaman kereta..

Since gua sokmo guna jalan nie…gua tertanya2x ..kenape jalan nie dibuat sebegitu juga. Korang tengok dalam gambar diatas, siap ada tiang gol la plak …siap ada konkrit cat kuning plak…. Kan mudah kalo kalo jalan nie terus direct je bertar dari sebelah sana sehingga ke laluan sebelah gua snap gambar nie.

Gua anggap … tiang gol nie dan block bercat kuning nie…maybe dibuat oleh penduduk area2x situ …maybe atas inisiatif penduduk setempat untuk mengadakan jalan.

The lattest ‘landmark’ kat situ plak …bleh plak ada tiang notis dibuat oleh Majlis Perbandaran Petaling Jaya dok pacak kat area situ mengatakan laluan tersebut untuk motosikal sahaja

null

Alkisahnye plak..rupa2xnya laluan nie memang under fokus Majlis Perbandaran Petaling Jaya rupanya…ingatkan inisiatif penduduk setempat.

Jadi ..mintak kengkawan yang tahu pasal history jalan tikus nie la untuk pencerahan terutama kepada gua yang tak berapa nak arif.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s