Go Green Monday

Tetiba dapat invitation dari somebody beritahu ada event di Mid Valley Mega Mall. Since masa gua free, so gua pun pergi la kesana. Sampai sana.. orang pun dah ramai. Jengah dalam ..ayiohhh lagilah ramai duduk di meja. hahaha. Port event yang dibuat. Siyesly, gua biasa lalu depan kedai nie..tapi takde le plak perasan ada port […]

Innergie’s Product Launch

20 haribulan ritu gua berkesempatan join product launch company innergie di Mustapa Kamal Tower, Damansara Perdana. Sampai sane.. eh..macam kenal je event organizer. Thanks to Bro coz jemput gua ke event kali nie. Ooo sini port event Macam biasa.. pendaftaran dulu..ambik goodies. Masuk dalam ..ramai gak orang. So, event dimulakan dengan speech oleh Ellie Toh. […]

Raja Muda Selangor : Sempoi bak hang

Day before event, gua dapat invitation dari cik Aida kite untuk join program Raja Muda Selangor nie. Pada mulanya gua tak fokus sangat message tue melainkan tarikh, masa dan lokasi. Kiteorang yang follow program nie meetpoint kat satu tempat ..dah cukup korum baru bergerak ke istana. Masa lepak2x dengan geng baru jumpa, baru gua realize […]

Bersahur Bersama Gelandangan

Selepas gua berbuka puasa di Madrasah Darul Tahfiz Sri Al-Ain┬ápetang semalam. So, pagi esoknya pula gua berkesempatan pergi ke pusat bantuan gelandangan di KL. So, kiteorang tiba jam 3 pagi. Basically on my mind, gua ingatkan tempat memberi bantuan nie hanya open air berbekalkan kemah lipat dan meja lipat. Bila gua sampai..bleh tahan gak portnya. […]

Kunjungan Madrasah Di Kampung Kubu Gajah

Di bulan ramdhan nie, gua berkesempatan follow program berbuka puasa trip group dari company nie di┬áMadrasah Darul Tahfiz Sri Al-Ain . Kampung Kubu Gajah. Maybe ramai yang tak tahu…where the hell is Kampung Kubu Gajah. For me, tak pernah dengau. Kalo sebut Paya Jaras tau tak? hahaha.. Basically , Kampung Kubu Gajah nie sebelah dengan […]

Raya : Shopping Madness in KL

Basically, gua pernah pegi ke Jakel di KL. Tapi itupun long time sebelum raya. Saje je gua nak skodeng apekemende yang menarik kat sana. Maklum la..dari luar besaq gila kedainya. Padahal jugal kain je pun. Bila gua masuk..wahh…nampak mewah gilers. Gua yang lelaki pun rambang mata. Mana taknya, dari tingkat bawah…banyak compartment branding dalam jakel […]

Food Review : D’ Arab Station

Alhamdulillah, kali ni gua menerima jemputan makan nasi arab plak . Kat mana ? Di restoran D’ Arab Station. Kat mana ? Kat Alam Damai. Nie alamatnya D’Arab Station No. 36, Jalan Damai Raya 2, Alam Damai, 56000 Cheras Kuala Lumpur Logo diorang Well , nak carinya tak susah pun. Straight to the point gak. […]